Hirdetés

Részletek a Grantsdale chipsetről

Bármennyire is megnőtt a hírek száma a Grantsdale kódnevű chipsetről, nem árt tudni, hogy hivatalosan valószínűleg csak egy év múlva találkozhatunk vele.

Májusban mutatkozik be a Springdale lapka, amelyet a belépőszintű PC-kbe szán az Intel. Legfontosabb különbség a Canterwood és a Springdale között, hogy utóbbi darabonként 20 dollárral kevesebbe kerül majd, nem fogja támogatni az ECC memóriákat és a Performance Acceleration Technology (PAT) nevű teljesítménynövelő technológiát. Ezáltal a Springdale lassabb lesz, mint a testvére.

A jövőre megjelenő Grantsdale mind a Canterwoodot, mind a Springdale-t leváltja. A chipset tervezett megjelenése 2004 második negyedéve, a legfontosabb újdonságok a 800 MHz-es FSB támogatása; a processzorfoglalat LGA775-re változik; kétcsatornás memóriavezérlő a DDR333/400 és DDR-II 400/533 RAM-ok számára; teljesen átdolgozott, harmadik generációs integrált grafikus mag a Grantsdale-G lapkában; PCI Express x16 támogatása (például a jövőbeni ATi R400 és nVidia NV40 chipes kártyákhoz); ICH6/RAID déli híd; négy Serial-ATA port és egy további PCI Express x1 bővítőhely.

A Grantsdale-lel együtt jelenik meg az első LGA775 tokozású CPU, a 3,6 GHz-es Prescott is, amely 800 MHz-es FSB-vel, Hyper-Threading-II támogatással és 1 MB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkezik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés