Hirdetés

A BFG bemutatta a vízhűtéssel támogatott GeForce GTX 295 kártyáját

 A BFG igazi nagyágyúval lepte meg a rajongóit, a vállalat ugyanis bemutatta az NVIDIA GeForce GTX 295 nevű kártyájának a vízhűtéssel támogatott változatát, mely teljesen halk megoldást kínál a vízhűtővel rendelkező felhasználók részére. A ThermoIntelligence családot erősítő termék hűtőblokkja a Danger Den DD-GTX295 típusú tervére épül. A cég már évek óta jelen van a folyadékhűtések piacán, és a felhasználók között is nagy elismerésnek örvend a márkanév. A gyártó állítása szerint a hűtőblokk szobahőmérsékleten 50 °C alatti hőmérséklen tartja a grafikus processzorokat.

A BFG új versenyzője a paraméterek szempontjából hűen követi az NVIDIA ajánlásait. Ennek megfelelően a két GT200 chipet hordozó  kártya összesen 480 stream processzort és 160 textúrázó csatornát tartalmaz, míg a mag- és shaderórajelet 576, illetve 1242 MHz-re állították. A GT200 lapkákban található nyolc ROP blokkból értelemszerűen itt is csak hetet aktiváltak a mérnökök. Ez chipenként 448 bites buszszélességet eredményez, melyekhez effektív 2 GHz-en működő, 896 MB-os GDDR3 memória kapcsolódik.

A BFG ThermoIntelligence GeForce GTX 295 természetesen PCI Express 2.0 csatolóval rendelkezik, a hátlapon pedig HDMI és két dual-link DVI kimenet kapott helyet. A termék február 16-ától lesz fellelhető a nevesebb webáruházak árlistájában, az ajánlott fogyasztói árat azonban még nem hozta nyilvánosságra a gyártó. Arról viszont beszámoltak, hogy március végén érkezik a kártya gyárilag tuningolt változata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés