Hirdetés

Passzív hűtéses 9800 GT a BFG műhelyéből

Az utóbbi napokban kezdtek el olyan hírek szállingózni, hogy a BFG Technologies egy passzív hűtéses 9800 GT modellel kívánja bővíteni a kínálatát, de ezidáig híre-hamva sem volt a kártyának. Az első pletykák nem bizonyultak alaptalannak, ugyanis a mai nap már a gyártó weboldalán is felbukkant az új jövevény, amire a BFG ThermoIntelligence Passive Cooling Solution hűtése került.


[+]

A PCI Express 2.0 csatolóval ellátott videokártyára a hátoldalára is átnyúló, négy hőcsöves megoldás került, ami kizárólag a 600 MHz-es órajelen dolgozó grafikus processzort és a benne található, 1500 MHz-es órajelre beállított 112 shader egységet hűti. Sem az effektív 1800 MHz-es GDDR3-as memóriákra, sem a tápellátó részlegre nem került hűtés, pedig egy egyszerű borda azért talán nem ártott volna. Mindenesetre a gyártó bízik ebben a megoldásban, viszont csak olyan házakhoz ajánlja termékét, amelyek rendelkeznek egy közvetlenül a videokártyára irányuló, legalább 25 cfm teljesítményű ventilátorral.


[+]

A BFGE98512GTHE típusnéven rendelhető kártya két dual-link DVI-I-vel és egy tévékimenettel rendelkezik, előbbiek egy külön megvásárolható DVI–HDMI átalakítóval is használhatók, a dobozban pedig DVI–D-Sub és DVI–HDTV komponens átalakítót is találni. A BFG „passzív” hűtéses 9800 GT kártyája már felbukkant a nagyobb külföldi webáruházak virtuális polcain, körülbelül 160 dollárt kell érte kifizetni.


[+]

Előzmények

Hirdetés