Hirdetés

Jasper Lake processzorra épülő, 9 fiókos NAS a TerraMaster színeiben

A RAID 0-ban legfeljebb 283 MB/s-os tempót ígérő, dupla 2,5 gigabites Ethernettel ellátott modell elvileg még csúcsra járatva is egészen csendes.

A TerraMaster egy új, kilencfiókos NAS-t mutatott be, amelyet elsősorban kisebb vállalkozások üzemeltetőinek szánnak, és a T9-423 nevet kapta. A 2,9 GHz-ig turbózó, négymagos Intel Celeron N5095/N5105 CPU-val szerelt eszköz alapból 8 GB DDR4 memóriával megspékelve érkezik, de a két DIMM slotnak köszönhetően 32 GB-ig növelhetjük a (kétcsatornás) RAM mennyiségét.


[+]

A fiókok 20 TB-os kivitelig tudják "megenni" a 2,5 vagy 3,5 hüvelykes SATA tárolókat, ergo a maximális tárkapacitás 180 TB, és egy partíció 108 TB-ban tetőzhet. Az EXT4 vagy BTRFS fájlrendszerre formázott meghajtókat fogadó termék a külsőleg rácsatlakoztatott merevlemezeket/SSD-ket EXT3, FAT32 és HFS+ fájlrendszerrel is kezeli, miközben közeli viszonyt ápol a hardveres AES-NI titkosítással. Természetesen gyorsítótárazásra használhatunk M.2 2280-as NVMe SSD-t (x2-es PCI Express interfésszel), míg a lemezek hűtéséről három 80 mm-es ventilátor gondoskodik. Az sem elhanyagolandó, hogy opcionális bővítőkártyával akár 10 gigabites iramra is kapcsolhatunk, vagy több NVMe-s SSD-vel végeztethetjük a gyorsítótárazást.


[+]

A 250 wattos tápegységgel szállított ketyere hátulján két 2,5 gigabites, link aggregációra képes RJ-45 csatoló, illetve két USB 3.2 Gen2 Type-A aljzat található a HDMI konnektor fölött, és a transzkódolás H.265 (HEVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2, valamint VC-1 tömörítésekkel érhető el, 4K-s felbontás, továbbá 60 képkocka/másodperces sebesség mellett.


[+]

A centralizált és dupla backupot, folyamatos pillanatkép készítést és felhős szinkronizációt latba vető, VMware vSphere, illetőleg Windows Hyper-V virtualizációt támogató szerkezet 1000 dolláros árcédulát visel a dobozán, garanciája pedig 2 évre szól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés