Hirdetés

A TerraMaster új Thunderbolt 3-as dokkoló/NAS hibriddel jelentkezett

Nem csak mindenféle portokat kapunk a pénzünkért, hanem RAID 0/1, illetve JBOD támogatást is.

A TerraMaster piacra dobta a TD2 Thunderbolt3 Plus névre keresztelt, kétfiókos, 7-az-1-ben dokkolót (egyben NAS-t), ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több (összesen 7) apparátust csatlakoztassanak egyetlen Thunderbolt 3 kábel segítségével. A alumíniumházas ketyerébe helyezett háttértárolókkal legfeljebb 810 MB/s-os szekvenciális olvasás, továbbá 806 MB/s-os szekvenciális írás valósítható meg RAID 0-val (de a RAID 1 és a JBOD szintén rendelkezésre áll), továbbá a 2,5, valamint 3,5 hüvelykes meghajtók egyaránt támogatottak, csak arra kell figyelnünk, hogy a 32 TB-os összméretet ne haladjuk meg. A lemezek hűtéséről egy 80 mm-es ventilátor gondoskodik.

(forrás: TerraMaster) [+]

A burkolaton állomásozó, 1.4-es DisplayPortnak hála egy 8K-s vagy két 4K-s kijelzőt kapcsolhatunk a rendszerhez, ám ha nem ragaszkodunk az ilyen magas felbontásokhoz, akár három monitorral is dolgozhatunk, miközben okostelefonunk képernyőjének tartalmát szintúgy kirakhatjuk rájuk. A két meglévő (40 Gbps-os) Thunderbolt 3-as USB Type-C aljzat mellett (melyekkel például laptopunk is tölthető) még két USB 3.1 host portnak, illetve egy gigabites Ethernet anyának szorítottak helyet a tervezők. A TD2 Thunderbolt3 Plus baráti viszonyt ápol a láncba kötéssel, így más, Thunderbolt 3-as csatolót használó tárolóeszközökkel (maximum 5 darabbal) bővíthető tovább a maximális kapacitás.


(forrás: TerraMaster) [+]

A 330 dollárba kerülő, igen sokrétű újdonság Windows 10-zel és macOS-sel ugyancsak kompatibilis, és két éves garanciával kerül értékesítésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés