Hirdetés

Új NAS-duót villantott a TerraMaster

A dupla, link aggregálható 2,5 gigabites Ethernettel szerelt testvérpárt elsősorban kisvállalkozások berkeibe szánják.

A TerraMaster sem tétlenkedik mostanában, ugyanis két NAS-ról lebbentette fel a fátylat; a gusztusos "dobozkák" az F2-423, illetve F4-423 neveket kapták, s míg az előbbi kettő, addig az utóbbi négy, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértárolókat fogadó fiókkal érkezik a pástra.

TerraMaster F2-423
TerraMaster F2-423 [+]

A friss modellekben az oly gyakran feltűnő, négymagos Intel Celeron N5105 vagy N5095 processzor teljesít szolgálatot, amit 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM-mal fejeltek meg, de a fedélzeti memória mennyisége a két foglalatnak köszönhetően akár 32 GB-ig is növelhető. A gyorscserés fiókok legfeljebb 20 TB-os, EXT4 vagy BTRFS fájlrendszerre formázott lemezeket tudnak kezelni, így a maximális összkapacitás 40, valamint 80 TB, ám a külsőleg csatlakoztatott adattárak esetén az EXT3, HFS+, FAT32 és NTFS egyaránt működő alternatíva – az F2 JBOD és RAID 0/1 üzemet, az F4 JBOD és RAID 0/1/5/6/10-es konfigurációkat kínál leendő tulajdonosainak. Természetesen két (x1-es PCI Express 3.0 interfésszel kommunikáló) M.2 slotnak szintén szorítottak helyet az újoncok belsejében, amelyeket Wi-Fi egységgel vagy gyorsítótárazási célzattal kompakt SSD-kkel népesíthetünk be.

TerraMaster F4-423
TerraMaster F4-423 [+]

A 256 bites AES titkosítást latba vető pároson figyelő két 2,5 gigabites RJ-45 konnektor képes link aggregációra, és a készülékházon két USB 3.2 Gen2 Type-A kapu nyújt társaságot a magányos HDMI aljzatnak. A videokimenet meglétéből adja magát, hogy a termékekkel streamelhetünk videókat, egészen 4K-s felbontásig és 60 képkocka/másodperces tempóig bezárólag – a transzkódoló motor H.265 (HEVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2 és VC-1 formátumokkal kompatibilis.


[+]

Biztonsági mentések készítésére több módszer adott (centralizált, duple, pillanatkép, felhős), és a fájlszerver funkció mellett, FTP, illetőleg webszervert, netán MySQL adatbázist is létrehozhatunk, de a különböző virtualizációs applikációk előtt ugyancsak zöld a lámpa. Az operációs rendszer szerepében a Linux alapokon nyugvó TOS 4.2.30 tetszeleg, azonban a TOS 5 szintúgy támogatott.


[+]

A diszkek hűtésére a szerényebbik variáns egy, terebélyesebb bátyja meg két 80 mm-es, négy sebességfokozattal dolgozó ventilátort állít csatasorba, és a tápellátásért pedig egy 40, továbbá egy 90 wattos külső adapter felel. A 2 éves garanciával értékesített szerkezetek 380 és 500 dolláros árakkal kísérve már elérhető státuszban vannak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés