Hirdetés

Soklemezes, 2,5 gigabites NAS a TerraMastertől

A 12 fiókos, link aggregációt felvonultató újdonságot elsősorban kis- és középvállalkozások IT infrastruktúrájába szánták.

A TerraMaster egy új NAS-sal, a T12-423-mal bővítette felhozatalát, ami négymagos Intel Celeron N5105 processzorra épül, s noha a konstrukció 8 GB DDR4 RAM-mal érkezik, a két SO-DIMM foglalatnak hála a fedélzeti memória mennyisége egészen 32 GB-ig növelhető.


[+]

A 12 fiókos megoldás 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtókat egyaránt fogadhat  20 TB-os tárhelyméretig bezárólag , így az összkapacitása 240 TB-ban tetőzik, miközben egyetlen partíció legfeljebb 108 TB-os lehet. Természetesen a szóban forgó fiókok gyorscserések, és az EXT4, illetve BTRFS fájlrendszerre formázott adattárakat tudják "megenni", míg az M.2 2280 formátumú, PCI Express 3.0 interfészes SSD-ket gyorsítótárazási céllal vethetjük be (x2-es sávszélesség áll a rendelkezésünkre).


[+]

A JBOD üzem mellett RAID 0, 1, 5, 6, továbbá 10 szerepel a menün, a ketyere közeli viszonyt ápol az olyan ismertebb fájlmenedzsment szolgáltatásokkal, mint az SMB, AFP, SFTP/FTP, iSCSI, NFS vagy WebDAV, és persze a TerraMaster iSCSI támogatja a VMware vSphere, illetőleg Windows Hyper-V virtualizációt.


[+]

A hardveres H.265 (HEVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2 és VC-1 transzkódolás lehetősége adott, s az AES-NI titkosítást felvonultató hardver megbirkózik a 4K felbontású, 60 képkocka/másodperces sebességgel pörgő anyagokkal is. A hálózatra két, link aggregációra képes 2,5 gigabites RJ-45 porttal csatlakozhatunk fel, de a szerkezet burkolatán egy HDMI kimenet és két (10 Gbps-os) USB 3.2 Gen2 Type-A kapu is helyet kapott. A rendszer hűtéséről három intelligens vezérlésű, 80 mm-es ventilátor gondoskodik, a légkavaróval ugyancsak megfejelt tápegység pedig 500 wattos.


[+]

A 2 éves garanciával értékesített, állítva és fektetve egyformán használható modell dobozára 1400 dolláros árcédulát ragasztottak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés