Hirdetés

CES 2021: RGB-s arcmaszkot és Transformerként szétnyíló trónt prezentált a Razer

Na azért nem csak világítani tud a Project Hazel, légszűrő és hangszóró is helyet kapott benne, a high-tech szék elborultságára viszont nincs mentség.

Talán meg sem lepődünk azon, hogy ha megnyit az ember egy RGB világítással is ellátott arcmaszkról szóló hírt, abban nagy valószínűséggel felmerül majd a Razer neve is. A fontossági sorrendben a menőségfaktort az ár/érték arány elé helyezésről ismert gyártó a CES-en prezentálta legújabb termékét, amely egyelőre a Project Hazel névre hallgat.


[+]

A termékfotókon persze a leglátványosabb elem a maszk két oldalán elhelyezett, RGB LED-ekből álló gyűrű, ám ha jobban megnézzük, hogy milyen alkatrészek körül kaptak helyet a fényforrások, már nem is tartjuk majd annyira elborultnak a Razer ötletét. A maszk N95 besorolású részecskeszűrő rendszerrel lett ellátva, amely a vállalat állítása szerint 95%-os hatékonysággal szűri meg a bejutó levegőt, az aktív szellőzés pedig a belső levegő gyorsabb kijutásáról gondoskodik. Azt érdemes megjegyezni, hogy az N95 besorolású maszkokkal csak magunkat védjük, így bizonyos helyeken ezek használata nem engedélyezett.

Az egyébként fekete és fehér színben is mutogatott, szerényen csak a világ legokosabb maszkjaként emlegetett eszköz átlátszó burkolatot kapott, ezzel segítve, hogy beszélgetőpartnerünk a szájunkat is lássa, így könnyebben érthetővé téve, amit a maszk alatt motyogunk. Ha ez nem lenne elég, egy mikrofonból és hangszóróból álló, Razer Voiceamp névre keresztelt rendszer még aktívan fel is erősíti a hangunkat, így elméletileg még tisztábban is érthető lesz, amit mondunk, mintha egyáltalán nem lenne rajtunk maszk.


[+]

A kényelmet a kütyü felső részére erősített szilikonbetétek is fokozzák, amelyek nem csak jobban idomulnak arcunkhoz, mint a kemény műanyag, de a szemüvegeseknek is segítenek azzal, hogy ott nem engedik ki a meleg levegőt, így nem fognak bepárásodni kukkerünk lencséi.


[+]

Persze a gyártó a tisztaságra is gondolt, ezért a termékhez jár majd egy beépített UV világítással sterilizálható tok, amely egyben a maszk töltésére is használható. Egyelőre sajnos csak egy koncepcióról van szó, így közel sem biztos, hogy a Project Hazelből valaha is megvásárolható termék lesz, de talán több esély van erre, mint a szintén most leleplezett Project Brooklyn.


[+]

A Project Brooklyn gyakorlatilag egy gamer szék, de nem ám olyan mezei ülőalkalmatosság, mint a tavalyi Iskur, sokkal inkább hasonlít az általunk is kipróbált Acer Predator Thronosra – a dizájn azonban kevésbé indusztriális.


[+]

Alapállásban tényleg csak egy széket látunk, ám működés közben annak hátuljából előbukkan egy konzol, amelyen a tervek szerint egy 60" képátlójú, flexibilis OLED kijelző tekeredik elő a szemünk láttára. Ez már önmagában is elég lehet a haverok lenyűgözésére, de szerencsére nem ez az egyetlen elem, ami mozgásba lendül bekapcsoláskor, a szék karfáiból ugyanis előcsúszik egy kisebb asztal is, amely elegendő helyet biztosít különböző perifériáinknak.

Az i-re a pontot a Razer Chroma-kompatibilis RGB világítás, illetve a Nari Ultimate fejhallgatóból ismert haptikus visszajelző rendszer teszi fel. Sok értelmét nem látjuk egyébként egy ilyen széknek, de ha már választani kellene a Thronos és ez között, inkább a Razer megoldása mellett tennénk le voksunkat, de a vételár valószínűleg nem annyi lesz, hogy egyáltalán elgondolkozzunk egy ilyen szék beszerzésén – már ha egyáltalán lesz is belőle valami.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés