Hirdetés

Csúcs tükör nélküli fotómasinát villantott a Sony, itt az a7R II

Már a 2013-ban bemutatott a7R is egészen komoly fejlesztés volt a Sony részéről, de a japán cég a továbbfejlesztett, ILCE-7RM2 jelű változatban minderre rátett még pár lapáttal. Nem is feltétlenül a 36-ról 42 megapixeles szenzorra ugrás az izgalmas, hanem sokkal inkább a körítés, amit ezzel együtt kapunk.


[+]

Mint például az objektívekbe épített OSS-sel együttműködő, öttengelyes stabilizátorral ellátott, aluláteresztő szűrőt mellőző BSI full frame Exmor R CMOS szenzor, amire ráépítették a 399 pontos fázisérzékelőt. De ide sorolható a kiterjesztett módban ISO 50-102 400 érzékenység (alapesetben ISO 100-25 600), az 500 000 exponálásra tervezett és kisebb vibrációval működő zárszerkezet (ami elektronikus úton "csendes" módban is használható), valamint a 4K (24, 25, 30 fps) filmfelvételi lehetőség, ami akár a szenzor teljes szélességét használva vagy Super 35 vágással is történhet.

 


[+]

Az AF (amely a megfelelő konverterekkel más gyártók objektíveivel is működik) tehát az új masina esetében hibrid rendszerű, ugyanis az említett 399 fókuszsíkban elhelyezett fázisérzékelő mellett 25 pontos kontrasztérzékelés is jelen van, így a vállalat 40 százalékkal gyorsabb fókuszálást ígér az első generációs modellhez képest. Az a7R II mozgásérzékelője a hibrid AF-fel kombinálva másodpercenként 5 kép készítésére képes, a képfeldolgozásról pedig a Bionz X processzor gondoskodik.


[+]

A 625 grammos, 127 x 96 x 60 milliméteres alumínium-magézium ötvözetből készülő váz hátuljára egy dönthető, 1,228 millió képpontos 3"-es LCD-kijelző került élőképes megjelenítéssel, illetve egy 2,359 millió képpontos OLED elektronikus kereső is fellelhető felette, aminek nagyítása 0,78x-os. beépített vaku nincs, ez külső vakupapucsra illeszthető villanókkal pótolható.


[+]

A tápellátásról az NP-FW50 lítiumion akkumulátor gondoskodik, ami egyetlen töltéssel a CIPA szabvány szerint 290 kép készítésére elegendő, amelyet a gép SD vagy Memory Stick szabványú kártyán rögzít. Természetesen nem maradt ki az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi csatlakozás és az NFC, ennek hála pedig az okostelefonos vezérlés sem. A videós képességet a 4K-s felvétel és a 720p mellett elérhető 120 képkocka/másodperc mellett a time lapse opció, a fejhallgató kimenet, a külső mikrofon csatakoztatására szolgáló bemenet, továbbá a microHDMI képkimenet teszi tejessé.

A Sony a7R II  augusztustól lesz elérhető 3200 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés