Hirdetés

18 millió PlayStation 5-öt is leszállíthat idén a Sony

Az új generációs konzol már az első hónapban kiépített egy kisebb előnyt a Microsoft megoldásaival szemben.

A DigiTimes információi szerint a Sony idén jelentős konzolmennyiséget szállíthat le a PlayStation 5-ből, akár 18 millió darabot is, de a pesszimista becslések szerint is sikerül majd 16,8 millió konzolt biztosítani a partnereknek. A cél egyértelműen a PlayStation 4 első éves adatainak felülmúlása lesz.

A PlayStation 5-ből egyébként 3,4 millió darabot sikerült eladni az első hónapban, ami rendkívül jó startnak minősül, hiszen az előző generációs rendszerekből, ilyen rövid időn belül nem kelt el ennyi. Ráadásul a Microsoft Xbox Series S és X konzolokkal szemben is sikerült némi előnyt kiépíteni, ugyanis a redmondiak friss konzoljaiból, az iparági becslések szerint valamivel több mint kétmillió került eladásra.

A kereskedőktől származó adatok szerint az új generációs konzolok startját nagyban segíti a visszafelé kompatibilitás, ami a korábbi generáció esetében hiányzott, így a korlátozott tartalom miatt jóval kisebb volt a vásárlási kedv is. A mostani rendszereknél azonban többen választják az újabb gépeket, mert ezek beszerzésével ugyanúgy játszhatnak az előző generáció játékainak döntő többségén. Emellett megjelentek azok a vásárlók is, akiket az új játékok egyelőre nem érdekelnek, de az egyes népszerű, főleg többjátékos címekben nyert extra teljesítmény igen, és pusztán ezért hajlandók váltani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés