Hirdetés

Új TerraMaster rackmount NAS jelent meg a porondon

A két 2,5 gigabites LAN-nal ellátott szerkezet négy, RAID 0-ban kötött Seagate Ironwolf HDD-vel 283 MB/s-os tempóra képes.

A TerraMaster házának táján az utóbbi időben eléggé felpörögtek az események, hiszen ismét egy rackmount NAS bukkant fel a cég portfóliójában, ami az U8-423 névvel kerül listázásra. Az újdonság négymagos Intel Celeron N5105/5095 processzorral és 4 GB SO-DIMM DDR4 RAM-mal szerelik, de a két foglalatnak köszönhetően a fedélzeti memória mennyisége egészen 32 GB-ig növelhető.

A nyolc gyorscserés fiók 2,5 és 3,5 hüvelykes, legfeljebb 20 TB-os SATA meghajtókat fogadhat, és a támogatott maximális partícióméret 108 TB. A lemezeket EXT4 vagy BTRFS fájlrendszerekre formázhatjuk, ám mivel a 2U magas szerkezeten a HDMI kimeneten, meg a két 2,5 gigabites (link aggregálható) Etherneten kívül két USB 3.2 Gen2 Type-A konnektor is állomásozik, külső adattárakat ugyancsak beinvitálhatunk a képletbe – ezeknél az EXT3, EXT4, FAT32, NTFS és HFS+ fájlrendszerek kaptak zöld utat. Az újonc egy x2-es PCI Express 3.0-s interfésszel megáldott M.2 2280 slot közreműködésével lehetővé teszi az SSD gyorsítótárazást, és a ketyere három 80 mm-es ventilátort sorakoztat fel a hűtés érdekében.

A JBOD mellett van még RAID 0, 1, 5, 6 és 10, miközben fájlprotokollok tekintetében FTP, SAMBA, AFP, NFS, továbbá WebDAV szerepel a menün. A termék képes online kapacitásbővítésre, illetőleg RAID tömb migrációra, és az iSCSI technológiának hála a VMware vSphere és a Windows Hyper-V virtualizáció sem hiányzik a repertoárjából.

A 256 bites AES titkosítást foganatosító, többféle biztonsági mentési módozattal szolgáló NAS kliensszinten Windows, macOS, Linux, iOS 12.0 (vagy újabb) és Android 8.0 (vagy újabb) operációs rendszerek alól érhető el, s noha a kompatibilis böngészők halmazában a Google Chrome 48, a Microsoft Internet Explorer 9, a Mozilla Firefox 30 és a Safari 4.5 (vagy újabb) egyaránt megtalálható, a Microsoft Edge-et nem javasolja a gyártó.

A 250 wattos tápegységgel érkező, 2 éves garanciával megtámogatott berendezés 1100 dolláros áron már megvásárolható státuszban van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés