Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vazzz

    őstag

    Üdv!
    Egyik barátom problémájáról lenne szó, ezügyben szeretnék segítséget kérni.
    Történt ugyanis ősszel, hogy lejárt a 8mbites internetre szóló 1 éves hűségszerződésem, és váltottam az éppen akkor bevezetett 15mbites csomagra. Szinte ugyanakkor váltott ő is, mint én. Mindkettőnknek megvolt a 15mbit, csak néha szakadozott. Én már minden vezetéket kicseréltem, újrakötöttem, stb, de ugyanúgy szakadozott. Végül felhívtam az ügyfélszolgálatot, akik kiküldtek egy szerelőt. Ugyanúgy átnézett mindent, mint én, kicserélte még a szűrőt is, és azt mondta, semmi baj a vonalammal, valószínű, hogy már nagyon régi a központ, ez okozhatja a galibát. Ha továbbra is gond lesz, hívjam megint. Úgy is lett, jött megint, valamit babrált a központban, meg portot cserélt, és elment. Mivel még mindig nem volt jó, ismét telefonáltam, de akkor már azt mondták, hogy be kell vizsgálni a vonalamat, mert valószínű, hogy nem bírja a 15mbitet. Minden előzetes bejelentés nélkül, kb 1 héttel később visszavették a sebességemet 6,5mbitre, amitől nagyon pipa lettem. Erre a vonalam vizsgálata miatt volt szükség állítólag, ami max 1 hétig tart, és utána értesítenek, hogy mi a helyzet. 2 hét után ismét telefonáltam, mert ők nem jeleztek semmit, és a 6,5mbit ugyanúgy szakadozott, mint a 15. Ezért kértem őket, hogy tegyék vissza 15-re, inkább az szakadozzon, mint a 6,5. Erre megint jött a szerelő, nagyon sokáig itt volt, meg a központban is bütykölt valamit és adott egy újabb típusú modemet, mint ami addig volt és visszarakta a sebességemet is 15mbit-re. Láss csodát, a problémám megoldódott. Ez a csoda kb. 2 hétig tartott, és ismét visszavették a sebességemet 6,5mbit-re, amit nem értettem, mert a tökéletesen működő 15mbites netemet cseszték szét. Másfél héten keresztül napi 3 alkalommal hívtam fel őket, hogy adják vissza azt a sebességet, amiért fizetek, de egyre csak azt hajtották, hogy nekem nem lehet 15mbites netem, mert a szakértői vizsgálat megállapította, hogy ez fizikai képtelenség. Pedig nálam 2 hétig jó volt modemcsere után, és ezt nem értették meg. Végül eszembe jutott, hogy meg van a szerelő telefonszáma, és tőle kértem, hogy segítsen. Rendes volt, emlékezett rám, és erre a tortúrára, és intézkedett, hogy visszakapjam a netemet. Azóta 13,9/0,91mb-en ketyeg, hibátlanul. Mint kiderült, az volt a baj, hogy a szakértői vélemény megkésett, közben nekem megcsinálták a netemet, (amit jeleztem is anno az ügyfélszolgálatnak, de valószínűleg senkit nem érdekelt) és a szakvélemény értelmében később visszavették a sebességemet.
    Tehát ennyi a történet, és ettől a hercehurcától szeretném megkímélni a srácot.
    Ha esetleg valaki illetékes tudna segíteni abban, hogy rendbe hozzák az ő netkapcsolatát is - de nem ilyen két hónapos tortúra árán - , annak nagyon örülnék.
    Amit már kiderítettünk, az az, hogy valószínűleg túl magasra van neki belőve a letöltési sebesség, (minden sebességmérő oldal 15,5-16,5mbit-et mér), és hogy régi a modeme.
    Előre is köszi a segítséget, és bocs a hosszú irományért. :R

Új hozzászólás Aktív témák