Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz _Petya_ #61989 üzenetére

    Volt olyan menekült, aki 4 év alatt vándorolt egy afrikai országból, míg Magyarországra ért.
    Szülőhazájában üldöztetve volt. Mondogatta, melyik államokban volt, honnan miért jött el, voltak törzsi háborúk, országközi háborúk, stb.
    Nagy sokára áthajózott Görögországba, az útra inge-gatyája ráment (szó szerint), Görögországból kertek alatt jutott el a röszkei átkelő környezetébe, ahol a szerbek még jól megverték, kisemmizték, és átrugdalták a határon, ahol a magyar határőrök megfogták.
    Hogy Görögországtól Magyarországig milyen úton jutott el, nem tudta megmondani, mert a településeket, utakat kerülte, gyalogolt erdőn-mezőn keresztül.

    Ez volt a vallomása, én voltam a tolmács.

    Olyan is volt, aki az úton esett teherbe és szült és már egy éves elmúlt a gyerek, mire ideértek...

    Senkinek nem kívánom, valóban embertelen dolgok vannak/lehetnek, ami elől menekülnek, de köszi, ebből nem kérek. Nem az a baj, hogy hozzák magukkal a kultúrájukat, szokásaikat, hanem hogy nem értik a mieinket és nem is tudnak egyik percről a másikra idomulni.
    Meg azért a kultúra és szokás mellett olyan betegségeket is hoznak, amit csak komoly szakkönyvekben látsz és az európai ember évszázadok alatt nem találkozott vele.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák