Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #26976 üzenetére

    Nem feltétlenül. Teszem azt mondjuk az albi rezsivel együtt 180 ezer, és keresek 250-et. Marad 70 ezrem közlekedni, enni, élni (ruha, meg bármi ami kell, néha új telefon, gépfejlesztés) és bulizni (ez Pesten önmagában nagyon komoly tétel tud lenni). Ha itthon leveszem az albit és a rezsit (azzal nem is jövök egy ilyen ház amiben én élek Pest környékén 250-300+rezsiről indulna), akkor rögtön ott vagyok, hogy a jelenlegi (javarészt local specifikus) bevételemmel kevesebb munkával több pénzből van lehetőségem gazdálkodni.
    Ok, a ház eladása és állampapírba fektetése nem fordult meg a fejemben... Annyira nem értek hozzá, mindenesetre a számok amiket írsz, nekem valószerűtlenül szépek. (az albérlőt ne is említsd a legutóbbi ilyen jellegű köröm hétszámjegyű volt ... mínuszban, mai napig nem heverte ki a költségvetésem és a házam sem)
    Ugyanakkor ezerszer lejátszottam a matekot, 2009 első fele bolt az utolsó időszak amikor még lett volna értelme Pestre költöznöm, azóta nincs, sőt kontraproduktív lenne számomra.

    Azzal már nem is jövök annyira - mert nem reprezentatív - nyilván a Pestiek javarészére nem igaz, de :
    Három pár van a közeli ismerősi társaságomba akik felköltöztek Pestre, sorrendben : 2009, 2016 és 2020. Mindhárom társaság ismeri egymást meg engem is, és egymástól függetlenül is, folyamatosan panaszkodnak, hogy nincs pénz. Persze valami szerepe van annak is, ahogy élnek, de két párnál együttesen a havi 1Milla netto megvan, a harmadiknál "csak" 750K... Ha fent járok Pesten és találkozok velük, nincs olyan, hogy legalább 10-20 ezret ne kérjenek kölcsön (de volt amikor ennek a többszörösét kérték), amit persze később megadnak, de volt olyan, hogy fél évnél is többet kellett várjak erre. (meg részletekbe jön stb.) [Legkeményebb : mikor Berlinből hazajöttem, akkor beálltunk egy ATM mellé, a három srác felsorakozott én meg mondtam : jó, akkor neked mennyi kell? neked? és neked? összeadtam és úgy vettem le pénzt, hogy nekik is... fájt. Ugyanakkor már háromból kettő visszaadta :)
    Ha már ház elad és költözés, akkor sokkal inkább költöznék Pestnél lényegesen nyugatabbra, szerintem költségekben Bregenz közelítene ehhez, ugyanakkor szerintem jóval menőbb és élhetőbb mint Pest. De sok más ötletem is lenne, és valahogy egyik se Budapest...

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák