Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz M_AND_Ms #90000 üzenetére

    Meg merem kockáztatni, hogy a legmélyebb/legminőségibb mozifilmek szintjét is lazán túlhaladták már egyes videójátékok, mind művészeti érték, mind élvezeti érték terén. Elég csak megnézni a Sony exkluzív címeit: Uncharted-széria, The Last of Us-széria, vagy az általad is sorolt kalandjátékok, stb. Aki ezeket látva azt mondja, hogy nem érti, hogy mi a jó a videójátékban és az "ellen irtásában", az véleményem szerint nagyon megrekedt a múlt században és baromi maradinak tartom, nulla nyitottsággal a világra. Amikor egy ilyen játékba több százmillió dollárt beleöntenek, rendkívül kreatív és tehetséges emberek/művészek százai dolgoznak rajta évekig, annak oka és eredménye is van. Aki ezt nem látja, az vagy meg sem nézi miről beszél, vagy nagyon elment mellette az élet.

    Könyvek százain és filmek ezrein túl vagyok, rendkívül sok hobbim van, 25 éve zenélek, lemezeket gyűjtök, fotózok, modelleztem, filatelistaként bélyeget gyűjtöttem, életem első 20 évét kertesházban és hobbikertben (szőlő) éltem le, így nem idegen tőlem a kertimunka sem. Mégsem érzem azt, hogy ezek mellett ne férne meg a videójáték, sőt, pontosan azt érzem, hogy életem legnagyobb hobbiélményei videójátékokhoz kapcsolódnak és iszonyatos sok dologból kimaradtam volna, ha mellőzöm azokat, értve ezalatt azóta örök barátsággá alakult szociális kapcsolatokat is. Sokmindenre vágyok egy 12 órás feszített szellemi munkával eltöltött munkanap után, de mondjuk arra a legkevésbé, hogy négykézláb aszatot vagy folyondárt szaggassak a csoffadt burgonyabokrok közül, amelyek alól a szezon végén kikaparom a sörét méretű, lótetű által megrágott krumplit, aminek emberes méretű, egészséges változatát kilónként párszáz forintért beleteszem hálóstul a bevásárlókosaramba a hiperben és még a kezem se lesz koszos, köszi! Akkor már sokkal inkább egy óra WarZone a haverokkal online, ami közben még szociális életet is élek, megvitatjuk a világ dolgait és röhögünk azon, hogy mennyit bénázunk.

    Azon túlmenően, hogy a mai játékok már messze túlmutatnak egy átlag mozifilm élvezeti értékén, mi magunk irányítjuk a történetet, dönthetünk a főhős helyett, alakítjuk a sorsát/jellemfejlődését, kinézetét, stb. Késélre menő vitákat generált tavaly a The Last of Us 2 sztorija is rajongók milliói között. Nem arról ment a vita ott sem, hogy jó-e a videójáték, vagy sem, hanem azon, hogy annyira magukénak érezték az emberek az első rész karaktereit, hogy odáig eljutottak, hogy halálosan megfenyegették a készítőket annak okán, hogy a játékban nem úgy alakult a karakterek sorsa, ahogy ők azt elképzelték. Kérdem én: vajon egy értelmetlen/életképtelen műfaj tudna ilyen érzelmeket kiváltani emberekből? Aki mondjuk leragadt a Frogger, a Pac-Man vagy a Tetris szintjén, az nyilván nem érti ezt (nem mintha ezen címek ne lennének zseniálisak a maguk nemében).

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák