Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balisz

    senior tag

    válasz DM-Fan #84028 üzenetére

    "Speciel pont a mozgásmegjelenítési probléma az, amit az emberek döntő hányada észlel. Ha akadozik, vagy mosódik a kép, az szinte mindenkit zavar. Ha 0,002 cd/m2 helyett 0,0002 cd/m2 a feketeszint, az az emberek csak egy nagyon szűk rétegét érinti meg."

    Ugyan már... Te is tudod, hogy ebben hatalmas csúsztatások vannak. Hogy jön ide egyáltalán az akadozás? Ha meg a elmosott kép zavarja az embereket, akkor miért néz szinte mindenki LCD, úgy hogy semmi baja nincs vele? A jó OLED fekete pedig tökéletes fekete, és teljesen egyértelmű a különbség sötétben a plazmához képest. De az legalább igaz abból amit írtál, hogy tényleg van akit nem érdekel, például téged.

    De szerintem spóroljunk egymásnak időt és hagyjuk ki azt a részt amikor te tovább csűröd-csavarod a dolgokat, amire én megint válaszolok, és ez addig megy amíg valaki álmos nem lesz. Úgy is minden fontos dolog elhangzott már, senki véleménye nem fog megváltozni.

    (#84029) nobeige:

    Ezért írtam, hogy relatíve. Ugye az OLED kis területen nagyon fényes tud lenni, viszont a csúcs fehér limitálva van 140 körül. Persze ez még mindig több mint a plazmák bármilyen csúcs fényereje is, csak a saját mondjuk ANSI fehérjéhez képest nagyon kevés. Meg potenciálisan BFI-hez is.

    Én egyébként sokat vizsgáltam az UFO ábrákat mindenféle megjelenőtőn, és minden összehasonlítás kérdése. 60fps-hez képest a 30 is egyértelműen rosszabb, viszont a 60 is a 120-hoz képest. De sok mindent meg lehet szokni, a 24-et is, főleg mivel nincs is más választás filmek terén. :) Meg normális mozgás megjelenítés esetén nem is elmosódik az alacsonyabb FPS, hanem csak nem lesz olyan folyamatos a mozgás. Az elmosódás már tényleg attól függ, hogy az adott filmet hogyan vették fel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák