Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz athalai #32969 üzenetére

    Megkérdezném tőled, hogy milyen számítógépes használatra gondoltad a plazmát? Mert ha fotosoppal akarsz képet szerkeszteni, vagy Sound Forge-al zenét megvágni órákon keresztül, vagy vördbe szöveget szerkeszteni, na ezekre több okból sem a legjobb választás. Azonban általános netes böngészésre, jutubozásra, fészbúkra, fórumra,stb. tökéletes lehet. A megoldás a világ legegyszerűbb dolga, 5-6 percre állított képernyővédő (nekem 1 percre van, volt, hogy 20 mp-en volt, de ez már paranoia), böngészéshez meg teljes képernyős megjelenítés. Mondjatok nekem olyan, reálisan tévén alkalmazandó PC-s használatot, aminél nem lehet 0-ra redukálni a beégés veszélyét az említett apróságokkal.

    Tűéles apró betűt ne várj a tévén (nekem sem sikerült elérnem), hanem nagyíts a betűméreten a Vezérlőpult/Képernyő/A képernyőtartalom olvashatóságának javítása menüpontban. Hiszen kényelmesen, kanapéról, ágyból, fotelben nyújtózva érdemes használni, ahol úgysem látnád a pici betűket! Ha meg közel ülsz, mint egy monitorhoz, ahhoz minek a nagy tévé, böszme nagy pixelekkel? Egyéni méretet is megadhatsz a felkínált 125 és 150%-os növelés mellett. Ja, mármint ha Win7-ed van!

    A villogást 0-ra redukálhatod, ha a Vezérlőpult/Képernyő/Személyre szabás menüpontban valamelyik sötét témát választod. Nem szép, viszont csúnya. De a plazma alig fogyaszt majd és egyáltalán nem vibrál, mert sötét.

    A VLC csíkhúzásához szerintem semmi köze a tévének, VGA-beállítás, vagy valamilyen szoftver a ludas.

    Ne legyél csalódott, k@rva jó tévéd van, ezt (ha majd túl leszel a sokkon, és elkezdesz filmet nézni), tapasztalni fogod. És ott a villogást sem valószínű, hogy észlelni fogod, ha normális, visszafogott beállításokkal használod.

    "peldaul sima Windwsos picture-viewer is brutal szar, mert vibral mint atom a homogen reszeknel..."

    Erre annyit mondok neked, ezerrel jobb, gyorsabb, funkciógazdagabb PC-s alkalmazással a képnézegetés, mint bármelyen külső-belső médialejátszó képnézegetőjével. Csak olyan szoftvert kell használni, aminek fekete a háttere. IrfanView, XnView, de nekem a FastStone Image Viewer jött be legjobban. Mind ingyenes, roppant gyors és sokrétű, sírva fogsz menekülni a win képnézegetőjétől.

    Sok mindenre lehet megoldást találni, de nem lehet egy eszközzel minden funkciót tökéletesen használni. Kávét ne főzzön? Én használom a plazmát néha HTPC-vel PC-s alkalmazásokra is, netrádió-hallgatás, netezés-böngészés, képnézegetés, "diafilm" vetítés gyerekeknek stb. de természetesen van asztali PC-m, normál (24"-os) LCD monitorral is, lehetetlen nélkülözni és kiváltani egy nagy (és alapértelmezett funkciójában tökéletes) tévével.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák