Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz kpityu2 #98995 üzenetére

    Az a gond, hogy a botantennás mobolneteszközök eleve hatalmas kompromisszumot tartalmaznak, a mégpedig a szolgáltató érdekei miatt hoz áldozatot a felhasználó.

    Az otthoni mobilnet esetében ugyanis elég jellemző, hogy sem a lakás, sem a torony nem szokott túl sűrűn elmozdulni, úgyhogy irányított antennával lehetne jó eredményeket elérni.

    A másik probléma az eszközök kombináltságából ered. Hol jó a mobilnetvétel? Hát a toronyra néző ablakban. Hol lenne jó helye az AP-nak? Hát, minél inkább a lakás közepén.

    Az én példám erre jó példa: egy Mikrotik SXT LTE-t használok, modemként. Még csak nem is kültéren, de az ablakban. A szomszédnak egy Huawei LTE routere van, szintén az ablakban. Jó időben, kis cellaterheltség mellett alig jobb a netem, mint az övé, amint azonban jön az eső, a pára vagy a sok csatlakozó, és romlik a helyzet, már többszörös a netsebességem. Emellett nálam az egész házban jó a wifi, mert középen, a födémáttörésnél van a router (AP), nála viszont egy fél szint a homályzónába esik.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák