Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rowon

    veterán

    válasz CPT.Pirk #95700 üzenetére

    Köszönöm! :R

    Egyébként próbálkoztam pár dologgal és olvasgattam Reddites bejegyzéseket, ezen a téren is van azért fejlődés és azért maradjunk annyiban, hogy a Windowsos játékok is már nagyon jól futnak Linuxon, szóval szerintem teljesen jogos egy részletekbe menő hardverkiolvasó szoftver szükségessége Linuxra.

    Amit találtam:

    Zenpower3: [link][link] Githubon érhető el, vagy Fedorához találtam Copr repót. Hőmérsékletet, feszültségértékeket, teljesítményt monitoroz, akár magonként is. Nyilván Ryzenekhez lett megírva, azokhoz elég hasznos. GTKStressTesting csomaggal kiegészítve egész jó kis procihűtő tesztet lehet vele levezényelni.

    Geekbench: [link] Elég népszerű cross-platform benchmark, bár a pontosságát néhányan kifogásolták, szerintem Cinebench híján ez az egyik legjobb megoldás procira.

    GtkStressTesting (GST): [link] (fenti képen) nálam elég jól meggyúrogatta a procit, csodálkoztam is, hogy az 5600x hőmérséklete így felment... Geekbench alatt 60 fölé nem ment.

    Ryzen SMU: [link] Ezt végül nem sikerült használatba vennem, mert az itt látható GUI-hoz valamilyen lib hibát kaptam a termináltól. Ezen már vannak érdekes adatok!

    https://raw.githubusercontent.com/leogx9r/ryzen_smu/master/pics/preview1.jpg

    Psensor: [link] Ez meg szerintem már egy elég régóta ismert csomag, tetszik benne, hogy grafikonos formában naplózza a hőfokokat. Ezt azért lehet(ne) pár dologra hasznosítani.

    Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Új hozzászólás Aktív témák