Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pitman

    őstag

    (#21932) Jester01
    (#21885) sh4d0w

    Köszönöm a segítségeteket. Most már értem, hogy miként lehetne net nélkül csomagokat feltelepíteni a rendszerre.

    A nyelv megváltoztatását elkezdtem, de sajnos nem járt sikerrel. A csomagkezelőben kiválasztottam a nyelvi csomagokat, melyet letöltöttem és beimpotáltam a csomagkezelőbe (ez elképzelhető, hogy nem minden lett kijelölve). A telepítést meg is csinálta, azonban a végeredmény vegyes: nyelvnél a magyar kiválasztható, regionális infó átállítható magyarra, melyet látszólag meg is csinál (mondja, hogy újraindítás után minden oké lesz). Még újraindítás előtt az asztal, illetve az egyes programok magyarul kezdenek kommunikálni (pl a csomagkezelő is), más részük angol marad. Újraindítást követően minden visszaáll angolra. Ez az egyik probléma.

    A másik probléma, hogy a nyelv átállítása esetén a billentyűzetkiosztást is át kellene állítani, de azt nem a csomagkezelőben kell megtenni, hanem egy különálló regionális beállításokat kezelő részben, ami egyből menne a netre a letöltendő csomagokért. Ezzel nem tudom mit lehetne kezdeni.

    Harmadik probléma: LibreOffice alatt, a nyelv már átállítható magyarra, a kezelőfelület magyar lesz, elvileg a helyesírás modul is ott van, ennek ellenére a helyesírás ellenőrzés nem működik. Itt szinte biztos, hogy valamilyen csomag még nincs telepítve, de hol tudom azt megnézni, hogy melyik? Ez lehet, hogy az előző nyelvi beállítással függhet össze valahogy.

    Negyedik problémám: az ajánlott Tv progik közül az XBMC, MythTv és Tvtime progikat letöltöttem a csomagkezelőből generált lista alapján (nem volt egyszerű ennyi állományt levadászni). Az XBMC és MythTV esetében bizonyos csomagok nem letölthetőek (nincsenek a szerveren), emiatt a csomagkezelőbe importálva nem is tudja telepíteni a programokat. Ilyenkor mi a helyzet? A live rendszer (jelenleg még abban kísérletezek) még régi adatbázist használ, miközben ezek a csomagok a valóságban már frissülhettek és nem léteznek?

    Ötödik probléma: A TVTime letöltése és telepítése sikeres volt, mivel itt mindent csomag megvolt, elindul, látja a tunert, csatornákat megleli, kép van viszont hang nincs. A tálcán a hangszóró ikonra kattintva az azt mondja, hogy nem fut olyan progi, ami az eszközt használná (nem úgy mint amikor mondjuk zenét játszok le, akkor jelzi a futó progit). Viszont a felvételi részben a hangerőszabályzóknál látszik, hogy a kártya küldi a hangot, mert a kivezérlés változik (a tunerről a hangkártya live in bemenetére megy a hang a kártya gyári átkötő kábelével). Olyan, mintha a rendszer egyáltalán nem foglalkozna azzal, hogy bármilyen jel van a line bemeneten, hogyan lehet rávenni, hogy azt meg is szólaltassa (nyilván csak akkor, ha a tv progi fut)?

    Elnézést, hogy kicsit hosszú lett, és hogy ennyi kérdésem van, de kezdőként nem egyszerű egy idegen rendszer működését átlátni.

Új hozzászólás Aktív témák