Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz balintka #80551 üzenetére

    Köszi majd utána érdeklődöm! A vázam alján van gyárilag, meg ahol a bovdenek érintkeznek vele a fejcsőnél, de szeretnék a felső csőre is tenni, meg a csövek oldalára, ha netán elperecelek, ne csesszem össze egyből a vázat. Csak amiket kifejezetten bringákhoz árulnak, kicsi és drága.

    csodavas: Természetesen nem ismerem az összes btwin modellt, és egy szóval nem írtam olyat, hogy el fog törni! Ma már a kerékpár váz gyártás, pláne az alu, olyan fejlett, hogy még a kevésbé nevesek sem repednek csak úgy el. Nem véletlenül ad a decathlon élettartam garanciát, nyilván azért mert baromi ritka, hogy egy kerékpár vázuk elrepedjen. Ha még is megtörténne, bőven belefér, hogy kicseréljék.
    A geometria adatokat általában minden gyártó megadja, persze nem mindenki ugyan olyan alaposan, de nagyjából minden váz fő paraméterei ismertek. Ez persze közel sem jelenti azt, hogy átlag bringás ebből túl sokra következtetni tud a méreten kívül. A lényeg használat közben fog kiderülni.
    Én személy szerint megjártam a decathlont, mint munkahely, még a bringa szervizes pályafutásom kezdetén.
    Akkor kipróbáltam szinte az összes bringát amit árultak, a "komolyabb" montikat is. Iszonyatos dolgokat láttam akkor, és nem jó értelemben. Még a drága monti vázak is rettentően rugalmasak voltak, amint ráléptem a pedálra, szemmel láthatóan durván tekeredett a közepe. A hátsó kereket megmozgatva mint a kolbász, olyan volt a hátulja a fully vázaknak főleg, de még annak is ami elvileg zúzósabb felhasználásra szánt váz volt.
    Kényelmetlen is volt, nem találtam a helyem a bringán. Az akkori 2db Kona kerékpáromról átülve, mindegyik bringájuk egy vicc volt. Mind merevségben, mind geometriában.
    Én nem állítom hogy azóta nem fejlődhettek. Lehet, hogy van olyan vázuk ami egész jó, de a hitem erősen megingott bennük. És ha netán eladásra kerül a kerékpár, az ilyen decathlonos gépeket mélyen áron alul lehet csak eladni, akkor is nagy szerencsével. Ez sem éppen pozitívum, míg egy nevesebb gyártótól vett gépet könnyebben és jobb áron el tudod adni. Az is igaz, hogy ma már a kerékpár ipar kitelepült Taiwan-ra és kb mindenki ott gyártat, de ettől még jelentős különbségek vannak vázak között. Egy nagyáruház mindig is a mennyiségre és nem a minőségre fog menni. Nem véletlen nem tudott maradandót alkotni eddig egyik se, gondolok itt a versenyekre például. Az ő célközönségük a kocabringás, nem az aki minőséget keres.
    A váz mindig is a kerékpár lelke volt, ez a legfontosabb alkatrész. Ha súlyban, geometriába egy versenyképes gépet szeretnél, akkor majdnem biztos, hogy nem egy nagyáruház kínálatában fogod megtalálni. Ettől én még nem szólom le ezeket a bringákat, lehet őket használni, nyilván nem tesco szint, de aki igényes a kerékpárokra, és valóban jót szeretne, az szerintem elkerüli ezeket a márkákat mint btwin, xfact, kilimianjaro és társai.

Új hozzászólás Aktív témák