Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geotigris9

    tag

    Valamikor régen esett meg velem, mentem út szélén (járda nem volt azon a részen az úton) közeben zenét hallgattam fülesen keresztül. Egy fehér Suzukis olyan közel ment el mellettem hátulról, hogy a bal karom ahogyan a testem mellett volt elütötte az autós és ugye visszahajlott a tükre. ("Szerencsére" lassan jött kb. 30 km/h -l és nem sérültem meg komolyabban.) Aztán kiugrott a kocsiból a sofőr (olyan "nem régen kaptam a jogsimat" 20 év körüli srác) kikelve magából, hogy "kárt-teszek" az autójában stb. (persze kiabálva) . Hát kicsit "lefagytam" ott akkor tinédzser korban voltam ebből is fakadhatott, meg olyan gyorsan történt az egész hirtelen azt sem tudtam MI VAN!? .. Kiszállt ordibálás közben a fazon visszaigazította tükrét aztán elhúzott .. (Ma azért már csöppet mást csináltam volna az biztos .. :(( )

    Na most már mindegy csak most ez így eszembe jutott.

    Bringával lekopogom nem ütöttek el még lényegében, az tény lett volna már rá pedig jó pár lehetőség, de a reflexek meg a rutin az működik elég jól, na meg a fékek.

    Azért már akartak elütni szándékosan is kerékpározás közben, de az egy másik történet ..

    Szóval rátérve a konkrét esetre örülök, hogy komoly bajod nem esett "szerencsére".
    (Sok autós elfelejti, hogy a kerékpárost nem védi karosszéria max. a bringás ruha.)
    Balesetnél kell a rendőr, mert valamit is utólag bizonyítani szinte lehetetlen.
    Ha van telefonod érdemes fényképezni, kamerázni vele az sosem árt persze, ha van még külső szemtanú az a legjobb.
    Azért is kell a rendőr, mert ha még bajod nincs is később kiderülhet, hogy ez mégsem úgy van .. (Belső sérülés lehet, ha külsőre nem is látszik lényegében semmi.)

    Szóval gyerekek nektek kell jobban figyelni mindig, mert autósnál lehet az is, hogy egyszerűen nem vesz észre pl. mert a kerékpár halk jármű. Őt védi a fém "bura" téged nem ütközésnél..

    "elsőbbséged akkor van, ha megadják" - Magyarul mindegy, hogy szabályosan vagy szabálytalanul ütnek el.

    ((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))

Új hozzászólás Aktív témák