Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz gergo5991 #73198 üzenetére

    Ennek nagyon sok öreg autós örülne, amikor összetörik a jelenlegi 300e Ft-os autójukat. :) Az autóknál van eurotax érték, amivel számolnak. A sérüléseket is így nézik. (Példaként, amikor apámék 15 éves autóját végig húzták az elejétől a hátsó ajtóig, akkor kaptak 300e Ft-ot érte. Gyári új alkatrészekkel, fényezéssel 500e felett lett volna. 300e Ft alatt megcsináltattuk az eredeti állapotra. Viszont ha még megy 20 cm-t, és még egy elemet elér, akkor gazdasági tk., mert nem ér annyit az autó eurotaxon (~400-450e Ft).)

    Kerékpárnál és egyéb tárgyaknál tudtommal nincs ilyen táblázat, ezért biztosító függő szerintem. Minden esetre mindig a legnagyobb kárt kell bemondani, mert mindenből alacsonyabb lesz. Ha c4bB lenne a károsult, és lelkiismeretesen bemondaná, hogy ő bizony 20e Ft-ot kér, mert annyiból megoldja (villa+kerék, lol..), akkor lehet, hogy ideges lenne, amikor felhívja a biztosító, hogy 10e Ft-ot állapítottak meg. Ha nem elég, akkor kérik a számlát, és a különbözetet fizetik. Aprós hirdetésről szerezz számlát...
    Tudom, mert most volt egy lakásbiztosításos ügyünk. A bróker mondta, hogy 2,5x-ös árat írjunk be, mert lealkudják. Igaza volt, így jutottam a pénzemhez felesleges levelezés nélkül.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák