Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Fred23 #62579 üzenetére

    Sajnos ami minőségi, az magyar pénztárcához mérten elég borsos. Ez szinte mindennel így van.

    Azt nem mondanám, hogy nem sok maradt, csak inkább más az összetétel. Több a zsír kevesebb az izom. :) Persze látszik a mai napig a bodys múlt. Meg azért lejárogatok, csak sajnos már nem azzal a rendszerességgel és megszállottsággal mint anno. Amikor elkezdtem akkor 5 év alatt 30 kiló izmot szedtem fel. Az azért elég durva fejlődés volt 60-ról 90-re. Ilyen izom gyarapodást a szervezeted nem felejt csak úgy el. Ha egy nagyobb kihagyás után lemegyek edzeni, 1 hónap 5 kiló izom. 2 hónap még 5. És lemegy a hasam. Utána már persze lelassul a fejlődésem, de az elején nagyon meglódul. Ezt szteroid nélkül egy kezdő aligha csinálja meg. Tehát itt jön ki az izommemória amit fentebb is említettek.
    Egyébként a 72-74 kilós súlyodhoz soknak tűnik nekem az a 100 kilós fekve nyomás. Sokan nem bírnak magukkal és túl nagy súlyokkal akarnak edzeni. Tipikus hiba, a testsúlyodnak megfelelő súlyokkal edz. Nyilván nem úgy értem, hogy egy 100 kilós dagi nyomjon 120 kilóval, hanem normál testalkatot figyelembe véve. Ha már a saját súlyoddal tudsz szabályosan fekve nyomni és guggolni az egy ideális állapot, e fölé menni akkor van értelme, ha már van rajtad izomtömeg és elég jó edzésben vagy, az pedig nem pár hónap hanem ennél kicsit több. A túl nagy súlytól beégnek az izmaid és megtorpansz a fejlődésben. A kisebb súly sokszor hatásosabb. Meg ha jól értelmeztem akkor inkább jó fazont akarsz mint erőemelő lenni. Ha az ízületeid megfingatod a nagy súllyal akkor meggyűlik a bajod velük a későbbiekben. Inkább az edzés intenzitásra menj rá, a pihenőidőket tartsd, 2 sorozat között 30 másodperc a pihenő, fekve nyomás és guggolásnál 1 perc. Ez sokkal fontosabb minthogy 100 kilókkal szenvedj a 72 kilóddal. Ha ilyen pihenő idők mellett is menni fog a 100 kilós súly, akkor emelem kalapom, de ha nem akkor vegyél vissza mert nem jó az irány. Tipikus ez is, hogy aki nagyobb súllyal edz mint kéne, az beszélget 5 perceket 2 sorozat között aztán teljesen kihűlve nyomja a következőt. Ilyet soha ne csinálj, mert ez nem edzés, hanem bohóckodás.

    ShiTmano: Azért mész össze mert a szervezetednek alap esetben nincs szüksége akkora izmokra mint amikor súlyzózol, és visszaáll a normál szintre.

    koxx: Jó nyilván én sem úgy értettem, hogy napi 6 szor egyél végig egy vasárnapi menüt. :) 4 szilárd étkezés és 2 protein turmix az teljesen okés. De a 3 étkezés az egy vicc ha testépíteni akarsz, 3 szor kéne ennie minden átlag embernek naponta, nem egy olyan embernek aki átlagon felüli izmokat akar. Meg aztán azért is fontos a 6 étkezés, hogy 2-3 óránál több ne teljen el inzulinkiválasztódás nélkül, ez jótékonyan hat a zsírégetésre és az izomgyarapodásra is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák