Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz MPowerPH #55920 üzenetére

    Forgáspontoknál a legkisebb szennyeződés is problémát fog okozni, nyöszörög, recseg, kattog, bármi, azt észre fogod venni. :) Cserélni a forgáspont csapágyakat pedig akkor kell amikor már lógnak, kotyognak. Ezt kezdetben úgy fogod érzékelni, hogy megemeled egy picit a nyeregnél a bringa seggét, ilyenkor enyhe kotyogást lehet érezni. Tulajdonképpen még a hátsó kerék sem emelkedik el a földtől, csak a csapágy hézagot érzed, majd utána emelkedik a kerék. Amíg ez nincs, nem nyöszörög, addig semmi gond.
    Azért annyira nem kell félteni ezeket a komolyabb össztelós gépeket, terep használatra lettek tervezve, ebben benne van a sár és különböző szennyeződések.

    (#55929) Kommandír: Ez igaz, de abba az rst villába szerintem semmilyen olaj nincs, csak egy acélrugó. Karbantartása maximum kimerül abban, hogy évente széthúzod, kitörlöd és kap egy kis szilikon zsírt. Amúgy meg a teló szervizt olaj csillapításos villákban inkább évente javasolnám, de ez nagyon felhasználás függő. Átlagos esetben évente, komolyabb felhasználásnál évente többször is. Szimmering csere sem feltétlenül szükséges minden karbantartásnál.

    (#55949) ---Lasali--- : Az a porszívócső régen nagy divat volt, bár én már akkor is utáltam. Egy ideig biztos jó, de hamarosan az lett vele, hogy vagy lecsúszott az egyik száron vagy mindkettőn, vagy kilyukadt.
    Ami kosz bekerült alá az ott is maradt, kitörölni nem tudtad. Olyan is volt, hogy zörgött benne a megszáradt sár. :) Az 1994-ben vásárolt Marzocchi XC 400-as villámon már nem volt olyan. Ők már tudták, hogy az nem megoldás.
    Egyébként én is a gyakori teló szerviz híve vagyok. Inkább sok kis karbantartás, mint egy nagy generál.

    (#55952) BMW001: Na az ilyen védőktől is mindig hánytam, maximum abban látom értelmét, hogy védi a becsúszót a fizikai sérülés ellen, de ez alá bemegy a kosz, szerintem felesleges.

    (#55953) Crytec210: Hidd el van rutinom benne, annyi bringát bovdenezek át szezonban, hogy azzal álmodok. :) Ha csak kicsit koszos, akkor segíthet az is ha odanyomsz egy kis olajat és megmozgatod a bovdent, de ha több a kosz akkor ez nem lesz elég. Ki kell szedni a bovdent, átfújni olajjal a házat, vagy cserélni az egészet a francba, ha tökéleteset akarsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák