Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz LonGleY #35696 üzenetére

    Megnéztem, tényleg nem találok olyat amibe ipari lenne, pedig valamelyik átütős 20-as agyra emlékeztem hogy mintha ipari csapágy lenne benne..
    De akkor meg főleg nem értem amit mondasz.. ha a tartósságról van szó, akkor pontosan az a lényeg hogy milyen a csapágyazása. :DDD
    És innentől kezdve nem hasonlíthatsz össze egy kónuszos megoldást egy ipari csapágyassal mert teljesen más kategória.
    Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya. Valamint jobban szeretek olyan alkatrészeket összehasonlítani amik egy árban vannak..
    Egy JÓL beállított, és karbantartott shimano/campagnolo/fulcrum kónuszos agy, ha nincs beáztatva, akkor köröket ver az mély-hornyú golyóscsapágyas megoldásokra. Nekem is van 20+ ezer km -t futott shimano kerekem polír állapotú csapágyfelszínekkel, úgy hogy be is ázott párszor, de mondjuk én 5-6 szor biztos szétszedtem őket kimosni és feltölteni jó minőségű zsírral. Dobon is már kétszer állítottam csapágyhézagot mert annyira lógott már hogy recsegett hajtáskor. :U
    Csak éppen amiket behoznak szervizbe agyakat, 20 darabból HA 1 be van állítva! Kismillió BP -i menő szervizből hoztak már komolyabb bringákat, ha kicsit jobb lenne a memóriám, lehetne emlékezni bicikli szerint hogy melyiknek volt jól beállítva az agya, nem beszélve arról hogy hányat beáztatnak.. van aki meg egy versenyt egy XT aggyal aminek a felépítése ugyan az mint a saintnek, és áll benne a víz. Rengeteg komoly palást köszörült és polírozott kónusszal szerelt shimano agyat vittünk már el leadni fémhulladéknak.
    Iparis megoldás gyengébb, de kevesebbet kell vele vesződni, és nem igényel komoly karbantartást, valamint ha szétcseszik, ki lehet benne cserélni a komplett csapágyat. (kónuszoshoz hasonló, vagy ferde hatásvonalú "ipari" csapágyas megoldásokba lehet csészét is cserélni mondjuk, fulcrum, campagnolo)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák