Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    Jöhetek egy talán kevesebbet szereplő témával? :D Vagyis inkább élménybeszámolóval a mai bikefit programomról. A Speedwayben voltam itt Budapesten, ők ugye Specivel foglalkoznak, tehát a Retül rendszert használják. A honlapon az van, hogy kábé 3 óra egy beállítás, na, ez nem vicc, mert tényleg 3 óra volt, és aztán lesz még egy visszajelzős kör. Ami az egész folyamatot illeti, először azt mérték (mérte) fel, hogy mennyire vagyok hajlékony, szimmetrikus, melyik ízületem hogy mozog, stb. Már itt kiderült, hogy nem lesz elég csak a bringával foglalkozni, nekem is sok mindenen illene változtatni. Ezt mondjuk tudtam eddig is, mert azért pár sérülést, kopást összeszedtem már, vannak beteg porckorongok, plusz alapból nincs semmi hajlékonyságom. Szóval egyszerre érdemes a hajlékonyságot is fejleszteni, plusz elkezdeni a stabilizáló izomzaton is dolgozni. Úgyis járok most konditerembe alapozás és általános egészség okán, ott megpróbálok majd például kitörést beiktatni, de valószínűleg a gyógytornászt sem úszom meg (a hátam miatt úgyis kéne, csak halogatom).

    Miután ez a rész megvolt, jöttek a kontaktpontok. A bringa felkerült egy görgőre, be lett mérve egy kamerás rendszerrel (nagyon profi, ahogy a képernyőn megjelenik a bringa kontúrja). Volt ülőcsont-távolság mérés, kiderült, hogy rohadt keskeny ez nálam. Szerencsére nem vagyok csaj, így szülésnél ebből nem lesz gond, de a nyeregválasztásnál oda kell erre figyelni. Ami meglepett, hogy a cipőn a stopli jó fél centivel hátrébb került, a nyereg meg szerintem 2 centivel előrébb. Nyilván egy új nyereg is előkerült (én kértem, nem ők javasolták), az Ergon SM Comp helyett egy Speci Power van fent most tesztre. Kipróbáltam egy Phenomot is, de az szinte pont olyan volt, mint az Ergon, a rövidebb Power viszont sokkal „ráülősebb” érzést ad így szinte teljesen előretolva. Mindenesetre most kell pár kilométer, míg kiderül, hogy ez jó-e vagy rossz-e. A nyereggel mindenesetre rengeteget „tököltünk”, mm-ekkel volt állítva ide-oda, dőlésszög is. Közben felkerült egy „mérőstucni”, amivel a kormány helyzetét lehetett változtatni, de ott az jött ki, hogy tulajdonképpen az eredeti összerakás nem tűnik rossznak, így az nem módosult egyelőre, csak a nyereg lett piszkálva. Ott a végén már igazából nagyon nehéz is volt megérezni, hogy mi változott. Közben persze folyamatosan tekertem, mérőpontok voltak a bokámon, cipőn, vállamnál, térdemen, stb, ezek mozgása szintén látszott a számítógépen.

    Na de a végső konklúzió: korábban volt egy „előrecsúszok” érzésem a nyergen, ez teljesen megszűnt, ezzel csökkent a terhelés a kezemen is. Ha felegyenesedek (elengedett kézzel bringázás például), akkor simán a helyemen maradok, ez korábban nem volt így, toltam magam hátrafelé. A nyereg érzésre lejjebb is van, ez nem rosszabb vagy jobb, egyszerűen csak így érzem. Az új nyereg laposabb érzést kelt, az Ergonon valószínűleg túl elöl is ültem, mert ugye folyamatosan toltam magam rajta hátrafelé. A jobb oldalam nagyon merev (gerincferdülésem és a porckoronghibák miatt erre az oldalra „vigyáz” az izomzatom, szóval folyamatosan feszül), ezt lazítani kell, javasolt a hengerezés, nyújtás, de leginkább gyógytornászi segítség először. Hogy megérte-e az egész procedúra? Hát nagyon remélem :D , de ez úgyis csak pár hosszabb tekerés után derül majd ki, hogy a rövid távon érzett nagyobb kiegyensúlyozottság az hosszabb távon is megmarad-e.

Új hozzászólás Aktív témák