Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz lsebestyen #276204 üzenetére

    Ízlések és pofonok. Nem azt mondtam, hogy rossz minőségű, hanem azt, hogy nem bíznék meg benne. A "Kínából nem csak szemetet kapni" megszólalás meg nem érv, hiszen az EU-ban is képesek szemetet gyártani. Sok cég gyártat Kínában, és vannak saját, kínai termékei is, amik jó minőségűek. Van kínai DAC-om, remek. A lányom telefonja Xiaomi, arra amire neki kell, remek. Switch-ben már a harmadik TP-Linket vettem itthonra, semmi bajom velük. Most vettem két miniPC-t a gyerekeknek, mindegyik kínai. A különbség a minőségellenőrzésben és a garanciában rejlik. Egyiket sem Kínából rendeltem "ingyen szállítással", hanem normális EU-s forgalmazón keresztül, rendes garanciával és háttérrel, adókat és miegyebeket megfizetve.

    De pont egy nyomatékkulcsot, ahol még a Werára is az van írva, hogy 4% a tolerancia? Egy precíziós eszköznél, ami "ránézésre minőségi"? Meg amit "lemértem, és jónak tűnik" - meddig? Tudod mikor húznék meg nyomatékra egy csavart azzal a karbon vázon, és ha túlhúzom vagy éppen alul, és problémám van, mit csinálok, visszaküldök gariban Kínába? A Temunak? Vagy megyek a bringa gyártóhoz, hogy vacak a váz, mert a nyomatékkulcs tönkretette?

    Megmondom őszintén, még a Rose 45€-s nyomatékkulcs-készletét sem vettem meg, pontosan hasonló okok miatt: mert ránézésre kínai, és nem bízom meg benne. Ahogy nem bíznék a kínai gyógyszerekben sem, vagy bármi más olyan dologban, ami a biztonságomat veszélyeztetné. Viszont ruházatban, vagy akármi másban miért ne? A Wera kulcs 110€, igaz nincsenek hozzá bitfejek, de azt vehet az ember olcsót is, nagy bajt nem okoz vele, max nem lesz tartós. Abban viszont megbíznék.

    #276208 Kro: semmivel sem rosszabb, de semmivel nem is jobb. Ebből a szerszámból szerintem az olcsó kockázatos, persze biztos vannak itt sokan, akik évek óta használják, és tökéletes, de akkor én vagyok túlságosan kukacoskodó.

    #276212 SteveAd: hasonlóképp gondolkozom én is, lásd feljebb.

    Mint mondtam, nem akarok belőle flame-elést. Aki akarja, használja a noname kínait, én meg inkább meghúzom érzésre a csavarokat, aztán szerelés után megkérem a szomszédot, hogy fáradjon fel a Wera kulcsával, és húzkodja meg a csavarjaimat. Ha meg egyszer lesz nagyobb akció, veszek magamnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák