Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Hasaggymeg #269555 üzenetére

    Erős az Altus, nekem is az van. Eredetileg nem vettem volna meg, meg amúgy is szükség megoldás volt. Amikor elgörbült a Tourney kanala, akkor rögtön megvettem a helyi boltban az Altust, de elég jól működik. Persze a Deore-t már megvettem, már csak "sznobságból" is (zavart, hogy nincs meg a legalább Deore szint. Ez ilyen fórumos betegség :D ). Az Altus 1x8 alatt is jól működik, pedig elvileg ez még 3x8 vagy 2x8-ra volt tervezve. Viszont a kuplung nélkül Deore M4100 rugója jóval brutálisabban erős. Így a dobozból kivéve ahogy feszítettem, rohadt erős a rugója. Ehhez képest az Aktus elbújhat.

    Egyébként ha jól tudom akkor X évenként frissültek régebben a Shimano váltói és mindig eggyel lejjebb kerültek elérhetővé a technológiák. Így például az Alivio M3100 kiköpött régi Deore 9s. Így nincs kizárva, hogy az Altus is megkapta a régebbi középkategória technikáját.

    De ez régebben volt, nem tudom most mi az irány Shimanonál. A Deore még feljebb került az 1x12-re, így megkapta az XT felépítését, nehezebb anyagokkal. Csak most a LinkGlide-dal nyomulnak. Egy pár ember meg panaszkodik, hogy lassú a váltás és szar beállítani a váltót. De persze tartósabb lesz, kérdés kinek éri meg a lassú váltással?

Új hozzászólás Aktív témák