Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Friczy #267948 üzenetére

    Milyen téves dolgokat hangoztattam? Lehet elméletben kiszámolsz valamit, de gyakorlatban meg működik. A lánc sosem áll szög egyenesen azaz párhuzamosan a vázzal, így eleve ezek a pontatlanságok nem jönnek elő. Ugyanilyen a láncvonal is, ott is simán eltérhet +/- 2 mm-t nem lesz gond vele. Szélső lánckerekeken már szögben fut a lánc, így olyan mindegy. Másrészt a 9 sebességig sokkal jobban tolerálják a pontatlanságot a hajtások. Azt se felejtsük el, hogy 9s-ig elméletben még több lánc tányér volt legalább kettő vagy MTB/trekingnél három, így a lánc is más helyzetben van, ha nem kerszetbe vált az ember, így nem adódnak össze a távolság különbségek.

    Azt nem állította senki, hogy ez ideális állapot, de működni működik. Például ideiglenesen megoldásnak jó, ha valaki váltani akar 9s-re, de még használni akarja a 8s alkatrészeit. Később meg lehet váltani 9s karra és sorra.

    10s-nél is volt még 2x10, de az már kevésbé tűri a pontatlanságot. De ott nem is állhat fel ilyen, mivel nem kompatibilis már a régebbi dolgokkal.

Új hozzászólás Aktív témák