Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz IMIIKE1998 #156060 üzenetére

    Így könnyebb irányt mutatni. Alföldre nem szempont a fék hőtűrése, sőt azt mondanám, hogy neked a nagyon pontos adagolhatóság se kritérium, inkább az egy ujjas használat és megbízhatóság.
    Erre a célra nyilván elég 2 dugattyús hidrós fék, az egy ujjas használathoz pedig a fékkar kialakítása a fontos, hogy olyan legyen a formája, hogy ha egy ujjal használod a végén a görbületben megakadjon a mutató ujjad és azzal tudj fékerőt kifejteni.
    Mondhatni erre a célra szinte bármely belépő shimano hidrós fék elég akár az acera sorba tartozó mt400/401 is és felfelé, sőt egy deore 6000-már síkra túlzás is. Nem érdemes túl drágát venni, a fogáspontot ezzel is érezni. Légteleníteni a shimano-kat a legkönnyebb és az ásványi olaj kezelése is egyszerűbb.

    Az, hogy a shimano-k nem olyan pontosan adagolhatók ne zavarjon, neked az nem hátrány, mert cserébe az egyértelmű fogáspont kárpótol. Te nem leszel olyan helyzetben, hogy fékezés közben egy letörés miatt picit megmozdul az ujjad, és hirtelen picit többet fékezel a kelleténél és fejre állsz. Ez a hegyen, meredek, durva terepen szempont csak.

Új hozzászólás Aktív témák