Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Hasaggymeg #131993 üzenetére

    Persze, hogy nem hagyom szó nélkül, hiszen tudom, hogy nem így van, mint ahogy fentebb írtátok! :D
    Akkor folytatnám a gondolatmeneted, tehát a modern világ, az újabbnál újabb technológiai újítások egyre inkább elkényelmesítik az emberiséget, egyre inkább szar minden (ami egyébként sajnos sok szempontból igaz). Viszont akkor mi a megoldás? Mert ha a kezdetektől fogva a te gondolatmenetedet követte volna az emberiség, akkor ma is barlangban laknánk és még a húst se sütnénk meg, mert jóvan az úgy ahogy van és ma is 30 év lenne az átlagéletkor mint akkor. :)
    De a lehetőség adott, ma is el lehet menni egy tanyára, ki lehet lépni a modern világból, lehet állatokat tartani, megtermelni mindent, de szigorúan a klasszikus formában.
    Ha valami betegséged van, akkor be lehet menni egy erdőbe, gyógyfüveket keresni, aztán majd a természet megoldja, vagy nem.

    Visszatérve a kerékpárokhoz. :)
    Tudtommal te egy 4-5 éves Cube kerékpárt használsz, ami bár nem a lehető legkomolyabb fejlesztés, de azért őskövületnek nem mondanám a 3 X 10-es váltórendszerével, Deore hidraulikus tárcsafékrendszerével, manitou telójával és modern aluvázzal. Mi célból vetted meg ezt a kerékpárt? Miért nem volt jó az acélvázas, acél villás, 18 sebességes, canti fékes mtb? Tán az nem gurult? Ha behúztad a fékkart nem lassított? Ha váltottál a váltókarral nem váltott? :DDD Nyilván igen, de szerettél volna valami hatékonyabbat, valami olyat amivel élvezetesebb a kerékpározás, ami tulajdonképpen megkönnyíti a kerékpározásod! :) Ez most akkor elítélendő lenne? Mert ha szigorúan nézem a gondolatmenetedet, akkor bizony igen. Téged alighanem elkapott a fogyasztói társadalom és bedarált! Elindultál az ellustulás, irányába. Ez nyilvánvalóan egy baromság, nem? :)
    Ha igen, akkor miért gond az, ha valaki ezt tovább gondolta és megalkotott egy pedelec rendszerrel ellátott kerékpárt, ami még hatékonyabbá tette a kerékpározást? Nem, nem motort, ami helyetted végzi el a munkát, hanem egy olyan rendszert ami a te munkád teszi hatékonyabbá, akárcsak egy jobb, nagyobb átfogású váltórendszer. Itt hagyok sokadjára is egy alap videót a témában, a videó elején a kerékpár tesztelő srác kb el mond mindent. Itt a bizonyíték, hogy nem veszi el a sportot, sőt! Akkor meg mi a probléma? Ha mégsem veszi el a sportot? Akkor mi marad amit utálni, lenézni lehet? :D Maximum annyi, hogy lehagynak fölfelé. :)
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák