Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    Jó napot, jó biciklizést, jönnék tanácsért, kedves kollégák.

    Kéne vennem a futás mellé tavaszra kiegészítésnek két bicajt - egyet magamnak, egyet az asszonynak. Nem tervezünk triatlonozni, csak regenerációnak, kikapcsolódásnak kéne a heti 5-7 futás mellé, vagy ezek közül egy-kettő kiváltására valami sporteszköz.

    Ahogy olvasgattam, nézelődtem, alighanem a fitness bike lesz a nekünk megfelelő kategória. Főleg beton, vagy kisebb részben jó minőségű, keményre döngölt murva, kavicsos földút (esőben sem sáros) a jellemző a környéken, emelkedő is akad azért, bár szerencsére nem súlyosak.

    - Valami vékonyabb, elsősorban aszfaltra optimalizált kerék, de azért ne dobjon le azonnal a ló, ha jön egy kavicsos szakasz.
    - Szarv helyett az egyenes kormány mindenképpen praktikusabb volna.
    - Teleszkóp nem kell, sose szerettem, nem bízok benne.
    - Agyváltónak örülnék - én még a régi csepel versenybicajokkal nőttem fel, mély nyomot hagyott bennem, hogy mekkora szívás, ha nem sikerül jól beállítani, és akad, kattog, ledobálja a láncot. Aztán az új szerkezetekkel már lehet, hogy nincs ilyen gond, tökre nem értek hozzá, javítsatok ki, ha tévedek.
    - Tárcsafék szintén jó lenne, az új patkó- és v-fékek is biztosan jók már, de egyrészt kopik, másrészt sérülékeny, harmadrészt esőben is jó lenne, ha megbízható lenne. Terhelhetőség nem szempont, nem lesz teleaggatva kiskosárral, kitámasztóval, zászlócskával, és kutyaszállító utánfutóval, kimondottan sporteszköznek kéne.
    - Súlyra nyilván a kevesebb a jobb, jó lenne valami ésszerű kompromisszum.

    A fenti szempontok közül ha bármelyik gondolatmenetem hülyeség, azt megfelelő érvek hatéséra hajlandó vagyok belátni, ez csak a prekoncepció, tényleg nem értek hozzá.

    Németországban élünk, szóval német webshopos ajánlatok jöhetnek, ha esetleg ismertek konkrét modellt. Árban jó lenne azért olyan 500 eur körül megállni darabonként, bár eleve az a típus vagyok, akinek jók a többéves modellek, ha leakciózzák, nincs bennem olyan sznobizmus, hogy csak a legcsilivilibb, friss szériás cucc a jó.

    Nyilván nincs tökéletes választás, főleg az ár tekintetében, szóval felkészültem valami kompromisszumra, inkább abban lenne szükségem tanácsra, hogy miből engedjek, mihez ragaszkodjak, esetleg mire kell még figyelni, aztán ennek függvényében körbejárnám a boltokat a környéken az éppen aktuális akciók után kutatva.

    Jah, a legfontosabb ne maradjon le: minden hozzászólást, meglátást, új szempontot, korrekciót, javaslatot, tanácsot előre is köszönök!

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák