Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsocy

    őstag

    Vettem nemrég egy Kellys Cliff 90 bringát, 2016-os modell, de én "újként" vettem dobozosan, szerencsére igen jó áron. Minden alkatrésze új, de akkor is minimum 2 éves.

    Alapból teljesen elégedett vagyok a bringával, működik szépen, nagyon megszerettem, viszont a féket sehogy sem tudtam rendesen beállítani rajta. Ezen hidraulikus tárcsafék van, Promax Solve DC915. Tudom, alsó polcos cucc, viszont az a gyanúm hogy valami nem stimmel vele, valahogy nem érzem elég erősnek a féket. Megáll ha húzom, de egy hidraulikus tárcsától azt várnám hogyha teljes erőből berántom az első féket akkor kb orra essek, mert blokkolja a kereket. Ez ilyet nem csinál, komolyan mintha ABS lenne benne, nem lehet az elsőt blokkolni, a hátsót is csak nagyon tépve, ha nincs rajta súly.
    Plusz gond hogy az első fék folyamatosan hozzáér a tárcsához, súrlódik. Nem mindig csak egy ponton, mintha a tárcsa meg lenne hajolva picit. Természetesen az összes ismert módon állítottam már a féket, de egy ponton mindig hozzáér.

    Ti mit néznétek meg/cserélnétek egy új, de két éve raktárban lévő bringán, és mit lehet kezdeni ezzel a fékkel? Próbáljam légteleníteni + fékolaj csere? Honnan tudom hogy egy tárcsa picit meg van hajolva? Lehet a tárcsát egyesével (más tipusra akár) cserélni, vagy csak párban szabad őket? A hátsó nem ér bele sehol a pofába, az rendben van - csak a fékerő gyenge.

Új hozzászólás Aktív témák