Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    Sziasztok!

    A Graef CM900 őrlőt pár hete kipucoltam ki kefével. Még sosem volt tisztítva és több hónapot állt. Egy Delonghi kommersz gépem volt és a végén már minden kávé savanyú volt. A gép el is romlott, azt nem elegendő a hőmérséklet. De a ledarált kávét megkóstoltam és piszok savanyú volt az is. Az egész babszem meg nem volt az. Ezért pucoltam ki az őrlőt. De ez a kefés pucolás elegendő? A kézikönyve sem ír mást. De az lehozza azt az avas kávézsírt ami feltehetőleg a savanyúságot okozta?

    Felbontottam ma egy Tchibo kávét, őröltem a tisztítás után először a géppel és lefőztem egy vadiúj Delonghi EC260-assal aminek ez volt az első használata.

    Régen nem ittam már ilyen kávét (se) csak kapszulásat de ez is keserű/savanyú volt, meg az őrlemény is, bár mintha egyik sem lett volna annyira savanyú mint az őrlő tisztítása előtt. Akkor borzasztó volt.

    Vajon még mindig az őrlővel kellene valamit csinálni?
    Mit lehet még vele tenni? Víz gondolom nem jó mert rozsdás lesz.

    Még próbálkozom majd másik kávéval bár ami van még az már fél éve ki van bontva...

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák