Hirdetés
-
Új Reno12 modellek is érkeznek
ma A Reno12 Pro mellett belépő ajánlatokkal is készül az Oppo, a Reno12 F 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz.
-
Pénzt akar a WhatsAppból a Meta, az AI majd segít
it Új AI-eszközöket kapnak a cégnek, a Meta célja, hogy több bevételt szedjen ki a WhatsAppból.
-
A kánikula elviseléséhez hardverek is kellhetnek a napernyő mellé
ph Tajpeji kiruccanásunk hetén többek között notebookok, monitorok, NAS, szimulátor-kiegészítő és kompakt hűtő igyekszik árnyékot találni.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! A Caffe35 által felújított, tuningolt GC gépeket ismeritek? Árban kicsit húzós, de a képekkel illusztrált minőségi munka nagyon tetszik. Kacérkodok a full tuningos változatt, de már ez is a lélektani határon kicsit túl van. (Persze kérdés, hogy a nyomásmérő, pumpaszabályzó kell-e..)
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem borzasztóan túl van bonyolítva az ottani leírás. Ha előégetett a serpenyő (értsd: fekete és nem fém színe van), akkor annyi dolgod van csak vele, hogy jól bezsírozod vagy olajozod és felfűtöd addig amíg nem füstöl. Aztán megvárod hogy kihűl, elöblíted vízzel, szárazra törlöd és ennyi.
Annyi a lényeg, hogy mosószert sose lásson. Nem is lesz rá szükség, mert úgyse tapad rá semmi, de ha mégis, akkor nyugodtan neki lehet esni fémszivaccsal vagy bármivel, baja nem lesz.
Illetve használat után mindig szárazra kell törölni és ki kell zsírozni / olajozni (csak vékony réteg, papírtörlővel szétken) és úgy elrakni.Pont az a jó benne, hogy kis túlzással bármit csinálsz vele, nem lesz baja Még ha valaki el is mossa véletlen, csak párszor "kisütöd" a fent leírt módszerrel és ugyanott vagy. Vagy ha vizes marad és elkezd rozsdásodni, akkor csak le kell szedni róla a rozsdát és ugyanúgy semmi baja.
Metroban egyébként szokott lenni sajátmárkás előégetett öntöttvas serpenyő, 6-8ezer Ft-ért.
-
ribarszki
őstag
válasz konzumpro #99528 üzenetére
Nagyon köszönöm, rákerestem a topikra és elolvastam a hozzászólásaidat, kanosszajárásodat a témában. Tényleg hardcore. Minde elismerésem. Majd kereslek privátban, mert van egy régebbi Saeco Incanto SBS gépem. Teljesen jó, de használaton kívül van az új miatt. Pedig sokkal jobb kávét főzött.. lehet visszahozom, vagy megpróbálom a segítségeddel az sbs nyomásfokozót átrakni a mostanira.
-
Kulbi
aktív tag
válasz Karthmann #99520 üzenetére
Találtam két videót is a témában:
[link]
[link]
Az elsőben Molykote G-1502-t használ kenéshez:
[link]<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Zaji
őstag
válasz RetepNyaraB #99554 üzenetére
Meghúztam.
-
Kulbi
aktív tag
válasz Xabi78 #99510 üzenetére
Igen, MaraX.
Néhány napja használom csak, mielőtt bármit írok fontos tudni, hogy nem vagyok kávé guru, előtte egy thermoblokkos gépem volt. Innen elég nagy az ugrás.
Ami miatt ezt választottam:
- nincs sok helyem ezért fontos, hogy kis helyen elfér, tényleg nagyon kompakt,
- halk, meglepően,
- nekem nagyon tetszenek a e61 hx gépek (lehet egy dual bojler jobb ),
- gyorsan meleg (lemérem, de kb. 20-25 perc én azért általában hagyok neki fél órát),Nekem a megépítés minősége nagyon rendben van (láttam Rocketet azért az szebb, de az nagyobb is). Látszik, hogy átgondolták a dolgokat: szerintem szuper a víztartály megoldásai, fogantyú, számláló, szűrő...; nagy a csepptálca, szuper a rács lent és fent a poharaknak, nem érzékeny karcolásra és koszra, mindenhol műanyag és gumi alátétek semmi nem zörög; mechanikus bekapcsológomb, könnyen rárakod okos konnektorra; rugós csapok a gőznek, víznek; víz vagy gőz prioritás; három hőmérséklet tartomány...
Nekem pont jó a komplexitás, csinálja szépen amit kell. Ismerem magam, ha fokonként állíthatnám vagy nyomással játszanék akkor állandóan ezen rugoznék, hogy mi lenne ha...
Én víz prioritásban használom most. A gyors melegedést úgy éri el, hogy túllövi magát és utána szépen visszaesik a gőz nyomása 0,7 barra. Lefőzöm a kávét, ekkor elkezd melegíteni, és mire lemegy teszek veszek már 1,5 bar a gőz és habosítok. Csapoláskor a nyomás szép lassan épül fel, tovább tart mire elindul a lefolyás (10-12 másodperc), lehet ezt előáztatásnak hívni nem tudom, felmegy kb. 9,5 barra majd kicsit visszaesik 9-re. Eddig mindig szép egyenletes volt a lefolyás.
A neten sok dolgot írnak, hogyan jó csapolni, idők és stb... még ezt majd ki kell tapasztalni.
A kávé eddig nagyon jó[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
bl4ze
veterán
Giovanacci "Gran Caffè" 100% Arabica
A harmadik 100% A kávé a sorban nálam. Sötétebb pörkölés mint az előzőek,
de még nem olajos, nem dél-Olasz style.
90,5 fokos kifolyó víznél legjobb arcát hozza nálam: crema szép, egységes, tartja
a cukrot.
Ahogy "lákiluk" kolléga is mondta csokoládé bomba a kávé. Pici cukorral nekem
sport szelet feeling, de érezhető a kávéban a korty közepén némi pörkölt magvas íz is,
a korty végén pedig erőteljes mandula, marcipán.
Ez is egy kiváló 100% A Olasz retail kávé..:. bl4ze .:.
-
Kulbi
aktív tag
Nyomtam egy próbát, 14 perc alatt üzemkész lett, ekkor majdnem 2,5 bar volt a gőznyomás, innen esik vissza 0,7-re.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
zolnagy
őstag
válasz kurtuzov #99553 üzenetére
Ja értem. Igen, az már az lenne. Bár ahhoz alaposan át kéne alakítani mindent. A gőzcsövet is leszedni az eredeti boilerről. A helyét lezárni ...stb. Nem kis munka. Már eleve a rotosítás sem. Kíváncsi leszek az eredményre. Respect egyébként hogyaza topiktársnak, hogy belekezdett.
-
Xabi78
aktív tag
Akkor ezek szerint Te vetted meg néhány napja a használt Marát :) nekem is volt egy gondolatom, hogy rámegyek, de addigra elkelt.
Nekem is tetszik a kompaktsága, meg az alapvető állíthatósága - ezen az áron nem nagyon van hasonló új gép. Napi 4-5 kávéra ez is overkill, de egyszerűsíteném a folyamatot, mivel nálunk sok kapu fogy.
Szóba jött még az Expobar DB,de annak nagyon elszaladt az ára, a Rocketek nagyon drágák, a bezzerából, ecmből ami jó, az nem olcsó, ami meg olcsó, az nem jó. Profitecnek nincs magyar forgalmazója.
Van még értelmes alternatíva jól szabályozható HXre?Cave canem!
-
konzumpro
senior tag
A sima edzetlen vas serpenyőt ma avattuk be, praktikusan palacsintákkal. A másodiktól már kezelhető volt, de a legelsőt se kellett kidobni, az ötödiknek kb. nem kellett már olaj sem.
Nem tűnik bonyolultnak a karbantartása sem, csak még az a kérdés hol lesz a helye...
És hogy milyen a végeredmény miután kialakult a jó kis védőréteg? Amilyen szokott, Tefal serpenyővel. Na jó, ez a Feleségem érdeme. -
Kulbi
aktív tag
válasz Xabi78 #99568 üzenetére
Szia,
éppen fut egy nagyszabású teszt hx-ekre a Kaffeemacher youtube csatornán, jó sok gépen végigmentek alaposan, mérésekkel. Mindenki a végső összefoglaló cikkre és videóra vár, de még visszamentek méregetni (ezután a thermoblokkos gépek jönnek). Én is erre vártam, de a Marát nem lehetett otthagyni.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Peti...(16v)
tag
válasz norby_42 #99564 üzenetére
Tegnapi csészés történetem, csak hogy sajnáljatok
Épp egy új kávét próbáltam, minden részletre kínosan ügyelve, minden beállítva, csapoláskor stopper elindítva. Majd 5 mp múlva a gép leállt, mert elfogyott a víz. Elfelejtettem megnézni (mert a Catlernél látszik a vízszint, így ott sosem volt ez gond...). Csapolás leállít, persze a kevert vizem épp kifogyott, mondom mindegy, gyorsan öntök bele sima dezstvizet. Ehhez ugye le kell pakolni a gép tetejéről a csészéket, mert csak úgy fér hozzá az ember a tartályhoz (Catler ebben is ügyesebb). A nagy kapkodásban a hátsó csészékért nyúlva levertem két másikat elölről, az elsőt levettem lábbal, de közben próbáltam a másikat elkapni, és az lett a vége, hogy mindkettő eltört... A feleségem röhögött a produkciómon, úgy nézhettem ki, mint a magas szőke felemás cipőben. Az egyik csésze a kedvencem volt, klasszikus olaszos, vastagfalú, Maurós, és még SiD-től vettem fényévekkel ezelőtt, úgyhogy nagyon mérges lettem. Víz be a gépbe, majd amikor raktam fel újra a kart, akkor vettem észre a legnagyobb bajt: az egyik csésze gellert vett a fejen, és egy szép mély karcot csinált az addig karcmentes gyönyörű e61 fejbe El is ment a kedvem a kávézástól, olyan pipa lettem, hogy még az is megfordult a fejemben, hogy eladok mindent, és iszunk kapszulást vagy brikkát. Ezek után a kávé is szar lett, úgyhogy nem volt jó kedvem.Ha valakinek esetleg van eladó maurós csészéje, vagy hibátlan e61 feje, keressen, megveszem!
-
stereofan
tag
válasz Peti...(16v) #99573 üzenetére
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
bbuffy
senior tag
Én inkább amugy a vastagfalú verziókat preferálom. Ha nem akarsz buzulni bevonatost vegyél. Harom ev alatt sikerult egyszer megkarcolnom. Aeternum kerámiákat messze elhajitottam.
van egy komplett design szettem új, azt befotozom majd. Karim Rashid, ha mond vmit....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Zaji
őstag
Korábban itt írt problémára próbáltam megoldást találni. Tettem be a forgó kés alá egy új hézagoló alátétet, aminek magassága annyi, mint a géphez kapott alátéteké összesen. Nem történt változás. Kezdtem egyesével betenni a többi alátétből, de nem jártam sok sikerrel. Az őrlés finomsága még mindig nem megfelelő. Hogy mehetett el ennyire a két kés egymástól?
Okozhatta az a nem megfelelően pörkölt szem?
-
bl4ze
veterán
válasz Peti...(16v) #99573 üzenetére
Ha nem is Mauro-t de tudok ajándékba adni jó vastag falú csészét
Dobj egy privit.[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
Zaji
őstag
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Kávézásban kicsit "amatőr" vagyok az itteni tapasztalatotokhoz képest, de pont ezért kérdeznék.
Elektromos darálót keresek, aztán kicsit "Ámulok" az árakon, érzésre az elmúlt néhány évben mentek felfelé (mint minden, ez tény).
Jelenleg kézi darálóm van egy Bialetti Brikkához: Szépen összeszoktak, amit főzök vele, nagyon tetszik nekem, viszont reggelente nagy segítség lenne az elektromos daráló.
Hosszabb távon (ahogyan ismerem magam max. 2 év) szeretnék majd egy karos gépet is.
Néztem itt-ott elérhetőségeket, aztán felmerültek kérdések:
Graef CM702: Ez néhány éve ajánlott vételként volt elég sok helyen említve, használtam is már, de nem saját volt, akkor tetszett
Lelit Fred: Ezt most találtam, de infót-tesztet nem nagyon
Eureka Mignon: Ez már a magasabb kategóriának tűnik, jó véleményekkel, ennél viszont az az érdekes számomra, hogy síktárcsás a kés, eddig úgy tudtam, hogy "csak a kúpos, ha egyenletes méretet akarsz".
Szóval a kérdés talán nem is az, hogy ezek közül (vagy valamilyen "joker", ha van ) a Brikkához melyik a jó, hanem inkább az, hogy továbbfejlesztés esetén mit szabad/mit nem szabad egy karos géphez.
Bocsi a hosszúért .
Köszönöm! -
Zaji
őstag
Az AVX őrlőjéről mi a vélemény?
-
haten
tag
Én is szétszedtem, amikor már nem darált elég finoman, és alátétezés után sokkal rosszabb lett. Szétszedtem újra, gondosan összeraktam, ugyanaz. Szétszedtem, összeraktam még háromszor, gyakorlatilag ugyanúgy, és ötödszörre lett jó. Máig se értem miért, mert már elsőre is figyeltem a jelölésekre. Annyi van, hogy a fokozatállításnál nincs racsnis hang, de végre jó. Szóval nyugodtan próbáld újra egyszercsak jó lesz.
-
Xabi78
aktív tag
válasz Serpenthelm #99587 üzenetére
A felsorolt darálók közül szerintem a Graef 702 az, amit te keresel. A Lelit Fred annyival nem ad többet, amennyivel többe kerül, de ha tetszik a kinézete, vagy jobban illik a konyhába, akkor az is egy használható alternatíva.
Síktárcsás őrlőknél nagyon fontos a precíz illesztés és a késméret (az a mondás, hogy erre a kúposok kevésbé érzékenyek, ezt sem megerősíteni, se megcáfolni nem tudom, bár tény, hogy a sok műanyagot tartalmazó kis kúposok meglepően jó minőségű őrleményt adnak), emiatt a kis késes síktárcsásokat én kevésbé javaslom. Ebből a kategóriából a Mazzer Mini E 64mm késes változata szerintem a beugró, ezek használtan 120e-től indulnak, vagy Mazzer SJk, ezek 70 körül indulnak, de érdemes használatba vétel előtt rendberakatni (vagy olyan helyről venni, ahol ezt megteszik).Cave canem!
-
bbuffy
senior tag
Nem nem. Honduras a delikvens Malabár nekem ingerszegény. Bár még nem pörköltem.
Reneka szűrővel nagyon szépen hozza a tigrincset, vst vel viszont annyira nem.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
MODERÁTOR
Avx írta facen, hogy készülnek egy Niche Zero killer őrlővel. Én tökre kíváncsi vagyok rá mit hoznak össze és főképp mennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Wenko Secure kádbelépő kapaszkodó fehér
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Nike Air Force-1 Photon Dust (ÚJ)
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen