Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz fatpingvin #122979 üzenetére

    Énnekem nem kellettek a szülők ehhez, én magamtól is rájöttem cca. másodikos középsulis koromban, hogy abból, ami ott megy, kábé semmi nem érdekel, csak a közösség. Aztán annyi mégis ragadt rám, hogy a "szakmában" helyezkedtem el. Az évfolyamom 2/3a amúgy hasonló, szakmabeli lett, a másik 1/3ad meg irgalmatlan messze került attól, amit oktattak neki.
    Érdemjegyek: anyám örült a kettesnek :) 3.6 körüli átlaggal az osztály élvonalába kerültem, kaptam havi 850Ft "ösztöndíjat", kábé 4-5 sajtos szendvics ára volt a büfében, meg némi üdítő is kijött belőle.

    Érettségin azért történelemből sikerült jó témát kihúznom, abból a tanerő is jó volt, osztálytársak / évfolyamtársak jártak be a tanerő felsőbb szintű - egyetemi- előadásaira. Na, ebból 4esre érettségiztem. Matek: a tanár épp vált, és szabadulni akart mindenétől, ami nem kell, így megvettem pár hanglemezt, meg mittoménmit, cserébe megegyeztem vele, hogy évvége 2es, érettségi 3as, de végül 2 kettes lett, szóvá is tettem. Azt mondta, hogy ilyen szar dolgozatra nem adhatott 3ast...
    Szakmai tárgyakból is volt érdekesség, az egyik tanár hetekig oktatta a karnaugh táblás egyszerűsítést, amivel logikai áramkörök optimalizálását/egyszerűsítését segíti, nos, én a nehezebb utat jártam, felírtam az összes lehetséges variánst, és ott valamit csináltam. A tanár felrajzolta a karnaugh táblát, és összehúzkodta, amit kellett, és mondta, hogy az enyém vmiért nem jó. Aztán mikor megijedtem, akkor megnézte, húzott még 2 karikát, és mondta, hogy ezeket kihagyta, és mégiscsak jó vagyok. Asszem együtt hagytuk ott a sulit... ő ment a *estelhez, én meg nem.
    Átviteltechnika (mára (igazából már akkorra, amikor jártam oda)) megszűnt dolgokat oktattak - mikor elvégeztem az iskolát, 2 évre rá mindent kihajítottak, amit oktattak nekünk berendezést, áramköröket stb.) Odaült az érettségi elnök velem szembe, olyan tételt húztam, hogy véletlen előző nap amikor a könyv fedlapját sikerült megtörni (addig bele se néztem), ez volt az első téma, féloldalas ábrákkal - valami áramkör blokkvázlata - csomó olyan dolog, hogy "csatornakiosztás" (minek?), meg sávhatároló szűrő, meg LC tag, hibrid áramkör, ilyen tag, olyan tag, akármi... erről s*gg gőzöm nem volt, de a tanár feltette a mentő kérdést: kettes? sima, köszi! helló! Távírótechnikából asszem nem kellett külön érettségizni, de technikumban is volt mint tárgy, de azt kaptuk, amit negyedikben nem sikerült átadni. Volt ~2 hónapra való tárgy, utána valami digitális alapismereti dolgokat oktatott a tanerő - na, ennek volt némi foganatja. A távíró (telex!) központ ekkor már a cseheknél üzemelt, de két évre rá, hogy végeztem, kibszták ők is, jött helyette a sokkal szebb-jobb telefax, na, azt nekünk nem oktatták - még. Távbeszélőtechnika az ment, alap. Asszem abból jó is lettem, talán 4es? De végülis ezért mentem oda. A többi, ilyen alapokat oktató dolgok, mint elektrotechnika, meg analóg és digitális áramkörök csak részlegesen érdekeltek, amikor épp olyan volt. Emellé kaptunk technikumi évben egy "hálózattechnika" órát, amit meg végig kellett volna nézni, mert most ilyenből is élek, mert itt a csóka nem tanár volt, hanem valami cégnek az embere, és optikai kábeleket fektettek / húztak / szereltek. Ez volt 25+ éve, és ebből már akkor is - meg azóta is - meg lehet élni. Csak ki gondolta volna akkor... meg tematika se nagyon volt... évfolyamnak összevonva, pénteken, utolsó 3 óra... 11kor át lehetett menni a szomszédba ebédelni, onnan meg gyí, haza...

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák