Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    válasz WiZARD #122977 üzenetére

    én magántanítással foglalkozom a rengeteg szabadidőmben, és ennél destruktívabb, mérgezőbb dolgot amit egy szülő a gyerekével tehet az oktatás kapcsán, egyszerűen nem tudok elképzelni.

    ami a legfélelmetesebb, hogy a szülők nagyjából 99%-ának, bár meg vannak győződve az ellenkezőjéről, halvány fogalma sincs arról hogy ténylegesen mi történik a közoktatásban és hogy ennek mennyire abszolút semmi köze nincs se a tényleges oktatáshoz / gyerek részéről a tanuláshoz, hogy mennyire életszerűtlen és életidegen ami ott megy, csak a saját tévképzeteik alapján vizionált szürreális elvárásaikat erőltetik rá a gyerekeikre.

    ez leginkább az "érdemjegyek" fetisizálásában szokott jelentkezni, mintha úgy igazából lenne bármifajta jelentősége. idézőjel, ugyanis maga a konstrukció is egy nonszensz, ahogy a közoktatásban használják az meg még inkább. kib*szott romboló és káros ez az egész, a legjobb dolog amit egy szülő tehet a gyerekével az az hogy amennyire csak lehet tehermentesíti a közoktatás elvárásrendszerétől. nulladik lépése ennek kb az hogy teljes mértékben, családilag leszarni magasról hogy milyen jegyeket kap, semmi releváns vagy fontos dolognak nem mérőszáma a gyerek kapcsán, nagy általánosságban nem múlik rajta igazából semmi, ergo nincs jelentősége, felesleges stresszforrás mindenkinek.

    mai rant megvolt...

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák