Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Harcipocok84

    junior tag

    válasz V/ #75928 üzenetére

    Az ÁFA-t természetesen meg kellett fizetni, a kellemes meglepetést arra értettem, hogy ezek szerint az általam rendelt eszközök 0% vámteher illeti, így rendelhetek bármekkora értékben, nem kell azt 150 EUR-os csomagokra bontani mint ahogy eddig tettem. Az pedig nem számít hogy mekkora összeget ír rá az eladó, mert én előre megküldöm a vásárlás adatai, így akár már azonnal kiszámolhatná a fizetendő ÁFA-t a rendszer.
    (Bár gyanítom, hogy csak akkor küldik meg az adatokat a NAV-nak amikor ténylegesen beesik, és előfordulhat az, hogy a NAV cseszik határozatot gyártani)

    Akkor csak hozzányúltak, ha meg sem győződsz arról hogy foglalkoznak vele hogyan tudnád bizonyosra hogy tényleg úgy van?
    Én csak az tudom, hogy idén rendeltem legalább 30-40 vámkezelésre előre bejelentett csomagot, és a vámra érkezés után minimum 1 hét telt el MINDEN ESETBEN mire megkaptam az online értesítőt, hogy fizessem be az ÁFA-t. Tehát olyan soha nem volt hogy beesik a vámra, és 2-3 nap múlva jön az értesítő. Ez volt többségben, és ez a jobbik eset, mert volt amikor 3 hétig állt a vámon a cucc. Eleinte amint láttam hogy beesett a vámra - és eltelt 2-3 nap értesítés nélkül - hívtam őket hogy mi újság. A válasz mindig az volt hogy legyek türelemmel. Így hát leszoktam a telefonálgatásról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák