Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    Rövid összefoglaló, ami talán segít a postások felé igazolás kérésre.
    Vannak ezek a ECSCCA00…………. formátumú küldemény azonosítót kapott küldemények.
    Amelyeknek így néz ki a címkéjük:

    A küldemény megérkezik Budapestre, a Cainiao itteni megbízott logisztikai cége levámoltatja, majd átadják annak a cégnek, amely a Magyar Postánál megrendeli és átadja kézbesítésre. Az átvevő postai részleg az 1005-ös postai egység. (NPKK Vecsés)

    Megbízó a Cainiao és a postai konszolidátor (aki a Magyar Postát megbízza üzleti levélként történő kézbesítéssel) a European Chinese Supply Chain Zrt. röviden ECSC.

    Látható, hogy van olyan írva DÍJ HITELEZVE Magyar Posta, ez azt jelenti, hogy a postások megelőlegezik a feladási díjat és hónap végén kiszámlázzák az összes ilyen levél feladási díját a megbízónak, aki az ECSC lenne.

    Ez azért adja, hogy létezik valamiféle nyilvántartás, valójában a mezei leveleket is tudnák úgy könyvelni, hogy mi is lássuk, hogy hol tart, de ehhez nincs akarat a posta vezetésében, a technikai feltételek már most adottak ehhez a nyilvántartáshoz.

    A küldemény típusa Üzleti e-kereskedelmi levél (ez Magyar Postai fogalom) és alatta az ECCSCCCA.... azonosító. Ez a küldemény mivel az 1005-ös budapesti postán lett feladva belföldi küldemény, nem külföldi.
    A nyomkövetési információknál az Arrive at local delivery office dátum, időpont azt jelenti, hogy akkor adta át a Cainiao képviseletében az ECSC a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.

    A Magyar Posta dolgozója kézbesíti a levél kézbesítési szabályok alapján. Ha a küldemény 24 mm-nél vékonyabb és behelyezhető a postaládába akkor a leveles postás kézbesíti, ha nem ilyen a küldemény (vastagabb 24 mm-nél vagy más okból nem helyezhető a postaládába) akkor értesítést kapsz (sms vagy papíros) és postán a hivatali kézbesítőknél veheted át.
    Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni.

    Persze véleményem szerint megkapják és ha nem is kézbesítik akkor is felszámolják a Cainiao felé az üzleti levél bérmentesítési díját. (Ennél átvesznek X küldeményt naponta és a hónap végén leszámlázzák az addig átvett X+X+X... számú üzleti levelet. Se kártérítés, se tételes elszámolás, csak nyereséges üzlet nekik.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák