Hirdetés

Briliáns HTPC építhető a Zotac új alaplapjával

A Zotac megirigyelte az Asus HTPC-király alaplapját, és bejelentették, hogy érkezik az A75-ITX WiFi jelzésű termék, melyet a vállalat – a konkurenshez hasonlóan – a legkorszerűbb HTPC-kbe szán. A Socket FM1-es foglalattal rendelkező újdonság, minden multimédiás igényt kielégít, hiszen az AMD A szériás APU-jait fogadja. E termékek UVD 3.0-s motorja kezeli a H.264/AVC, az MPEG-2/4, a VC-1, a DivX és az Xvid videók gyorsítását, emellett a 23,976 Hz-es lejátszási mód támogatása is megoldott. Ezenkívül a grafikus mag ereje elég nagy ahhoz, hogy a videókra képminőséget javító post-process szűrőket helyezzen a felhasználó, sőt egyes programokban az OpenCL illetve a DirectCompute felületen történő felskálázás is lehetséges. A rendszerrel a 3D-s Blu-ray filmek lejátszása sem akadály, ám ebben az esetben szükség van egy megfelelő, sztereó 3D-s megjelenítésre is képes kijelzőre. Az internetezés szempontjából a szintén nem lehet probléma, hiszen a Direct2D és a DirectWrite felhasználásával a weboldalak megjelenítése gyorsítható, továbbá a rendszer támogatja a WebGL-t, valamint a flashvideók gyorsítását.


[+]

Az alaplapon A75-ös vezérlőhíd található két darab DDR3-as DIMM foglalat mellett. Mivel az APU-k kétcsatornás memóriavezérlője hivatalosan is támogatja az 1866 MHz-es memóriákat, így nem lesz hiány a memória-sávszélességben sem. Az esetleges bővítőkártyát egy PCI Express x16-os interfész várja, és egy megfelelő VGA vásárlása esetén a Dual Graphics mód is aktiválható. A meghajtókat négy darab 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni, továbbá nem kevesebb, mint nyolc USB 3.0-s port támogatása lehetséges az alaplapról. A hálózati kommunikációt két darab Gigabit Ethernet biztosítja, és nem hiányzik az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, valamint a Bluetooth 3.0-s modul, illetve az 7.1-es hangkodek sem. A hátlapon DVI és HDMI 1.4-es kimenet található az optikai hangkimenet mellett.


[+]

A Zotac a termék áráról még nem nyilatkozott, de az alaplap szállítása már megkezdődött, így hamarosan felkerül az újdonság a nagyobb webáruházak árlistájára. A pletykák szerint a vállalat egy Zbox terméket is épít majd a rendszer köré, de ez az információ még nincs megerősítve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés