Hirdetés

MicroATX-es MSI alaplap az új Fusion APU-khoz

Az MSI bejelentette az A75MA-G55 jelzéssel megjelenő alaplapját, mely egy microATX-es megoldás lesz az AMD új Fusion APU-jaihoz. A termék forgalmazása hivatalosan csak a hét legvégén kezdődik meg, de az MSI már egy tajvani tuningbajnokságon bevetette az újdonságot, ami a Toppc néven ismert versenyzőnek rögtön több világrekordot hozott. Az AMD ugyan megtiltotta, hogy idő előtt teljesítményadatok lássanak napvilágot az A szériás Fusion APU-król, de az MSI-t ez nem érdekelte, és büszkén jelentették be, hogy egy tuningolt A8-3800-as terméket felhasználva P1646 pontos eredményt állítottak fel a 3DMark 11-ben. Ez a pontszám a valaha mért legmagasabb IGP-vel elért eredmény, továbbá a 3DMark 06 esetében is sikerült elérni a 11676 pontot. A Futuremark mindkét rekordot hitelesítette.

A Socket FM1-es foglalattal ellátott alaplap egyébként négy DDR3-as memóriát fogadhat és microATX méretű lesz. A nem túl nagy kiterjedés ellenére a termék két darab PCI Express x16-os portot kapott, amelyekből az egyik 16 csatornát alkalmaz, míg a másik interfész 8 csatornával dolgozik. Természetesen lehetőség lesz a CrossFireX alkalmazására is, a további bővítőkártyákat pedig egy x1-es PCI Express és egy PCI foglalat várja. A meghajtókat hat darab 6 Gbps-os SATA port fogadja, továbbá a RAID konfigurációk kiépítése sem akadály. A hangzásról egy nyolccsatornás hangkodek gondoskodik, továbbá az alaplapon lesz egy gigabites Ethernet aljzat, az USB portok szempontjából pedig négy 3.0-s és nyolc 2.0-s interfész került az A75-ös vezérlőhíddal operáló termékre.

Az MSI az A75MA-G55 forgalmazását a hét legvégén kezdi meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ. Természetesen nem ez lesz a vállalat egyetlen alaplapja az AMD A szériás Fusion APU-jaihoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés