Hirdetés

XBox 360 másnap: kevés gép, sok probléma

Jóllehet még csak két nap telt el a Microsoft következő generációs Xbox konzolgépének piaci debütálása óta, a hivatalos értékesítési csatornák készletei máris elapadtak, így lényegében kijelenthető, hogy a későn ébredő amerikaiaknak már nem jutott az első szállítmányból. A tengerentúlról érkező híradások arról számolnak be, hogy azok sem mind jutottak hozzá a hőn áhított masinához, akik hónapokkal ezelőtt leadták rá rendelésüket. Az új játékgép iránti rendkívül élénk keresletből így most elsősorban azok a nepperek profitálnak, akik időben jelentkeztek valamelyik kereskedőnél, így biztosan hozzájuthattak egy vagy több konzolgéphez.


XBox 360: sold out!

Ezek a tulajdonosok most a bolti ár többszöröséért kínálják a konzolt azoknak a türelmetlen fanatikusoknak, akik nem akarnak várni a bizonytalan szállításra, és nem restek jelentősen nagyobb összeget áldozni az új XBoxra. Egyesek a tengerentúlon rendkívül népszerű eBay online aukciós hálózattól várják a megváltást, itt a hírek szerint a megjelenés óta ezres nagyságrendben cseréltek gazdát az új konzolok. Mások szerint aki biztosan XBox 360-hoz szeretne jutni még karácsony előtt, az december 10-én üljön fel egy tokiói járatra, a Japán fővárosban ugyanis akkortól lesz kapható a játékgép. Harmadik lehetőségként marad az egyetlen még megvásárolható változat, a számos extrákkal csomagolt ún. super-premium kiadás beszerzése, mely az összes XBox kiegészítő mellett hat játékot tartalmaz – csekély 1000 dollárért cserébe (összehasonlításképpen az alapváltozat 299, a prémium kiadás 399 dollárt kóstál).


A hiba az Ön készülékében van

Mindemellett több, magát kezdetben szerencsésnek tudó XBox 360-tulajdonos arcáról fagyott le a mosoly új szerzeményük kipróbálása után; internetszerte számos negatív tapasztalat érkezett a konzolgép stabilitását illetően. A lefagyásokért, újraindulásokért és leállásokért egyes felhasználók szerint a nem megfelelő hűtési rendszer, illetve a gyenge tápegység tehető felelőssé, ugyanakkor egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy nagyobb tömegeket érintő gyártási hibáról lenne szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés