Hirdetés

Microsoft-kiskapu gyorshajtóknak

Többek között a Microsoft néhány héttel ezelőtt debütált Xbox 360 játékkonzolja lesz tartozéka a Nissan új koncepcióautójának, az URGE-nek, melyet Amerikában, a január 9-én kezdődő nemzetközi autókiállításon láthat először a nagyközönség. A tanulmányautó ezúttal jó eséllyel nem futurisztikus formájával fogja elsősorban elkápráztatni a kiállításra látogatókat, minden eddiginél figyelemreméltóbb újításnak számít ugyanis, hogy a Microsoft új konzolja bizonyos értelemben legalizálja a gyorshajtást az új autóval.

Mielőtt valaki korszakalkotó technológiai újítást sejtene, leszögezzük, hogy az Xbox konzol nem az automata pilóta szerepét tölti be a kocsiban, még csak nem is a radarok kicselezését hivatott ellátni, sőt csak akkor hajlandó bekapcsolódni, ha az autó leparkolt. Ettől a pillanattól fogva azonban kezdetét veheti az őrült száguldás, a Nissan URGE visszapillantó tükre hét hüvelykes LCD-kijelzővé alakul, a csomagtérben lévő Xbox 360 pedig betölti a Project Gotham Racing 3 autós programot, melyet a vezető a kocsi kormányával és pedáljaival vezérelhet.

A PGR 3 autós játék öt fotorealisztikus versenykörnyezetet kínál az URGE sofőrjének, aki így nyugodtan, jogosítványát és testi épségét egy pillanatig sem kockáztatva száguldozhat New York, Las Vegas, London vagy Tokió utcáin. Aki még virtuálisan is szeretné magát távol tartani a városi ámokfutástól, annak lehetősége adódik a német Nürburgringen körözni – természetesen ekkor is csak a megfelelő parkolóhely megtalálása után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés