Hirdetés

Kiderült a Socket AM4-es alaplapokhoz szánt legjobb vezérlőhíd típusa

Az X370 a Summit Ridge processzorokkal párhuzamosan jön, és többet tud az A320 és B350 jelzésű megoldásoknál.

Az AMD az elmúlt héten mutatta be a Socket AM4-es foglalat köré kialakított platformokat, ezen belül is a Bristol Ridge APU-t, illetve az elérhető kiegészítő vezérlőhidakat. Az alábbi hír minden részletre kiterjedően beszámol erről, de az AMD már akkor sem rejtette véka alá, hogy az A320 és a B350 jelzésű vezérlőhidak később kiegészülnek egy nagyobb verzióval, aminek a nevét nem leplezték le.

A friss pletykák szerint a legjobb vezérlőhíd az X370-es jelzést fogja viselni, és a Summit Ridge processzorokkal párhuzamosan fog megjelenni. Itt vélhetőleg arról van szó, hogy az alaplapgyártók számára is kedvezőbb a processzor körüli érdeklődést kihasználni, azaz októbertől szállíthatnak az asztali piacra is Socket AM4-es alaplapot, ami eleve fogadja a Summit Ridge fejlesztést, míg februárban kiadhatják a csúcsmodelleket is, ami minden interfészből a legtöbbet kínálja fel.


[+]

Az AMD által készített táblázat alapján az X370 lesz majd az 990FX és az A88X leváltója, míg a többi vezérlőhidat a fentebb linkelt hírben már kategorizáltuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés