Hirdetés

Már várja a zombi hordákat az új Radeon Software

A 19.4.2-es szoftvercsomag a World War Z mellett az Anno 1800-hoz is kínál profilt.

Az AMD elérhetővé tette a 19.4.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a World War Z és az Anno 1800 című játékokhoz kínál frissített profilt. Az előbbi cím esetében ez alapvetően jobb teljesítményt biztosít, aminek a hatását az AMD a Radeon VII és Radeon RX Vega 64 VGA-k erejéig ki is mérte. Előbbi hardverrel akár 24, míg utóbbival akár 19 százalékos gyorsulásra lehet számítani az előző Radeon Software meghajtóhoz viszonyítva, de más grafikus vezérlő mellett is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

Szokás szerint számos hibajavítás is érkezik a csomaggal. Az AMD többek között korrigálta a Radeon VII VGA-n előforduló esetleges képi hibákat, ha a felhasználó többkijelzős konfigurációt használt, illetve ugyanennél a terméknél megszűnik a Radeon WattMan és az Overlay felület teljesítménymérő moduljának adatkiolvasására vonatkozó ingadozása. Ráadásul utóbbi képi hibákat okozhatott védett tartalom lejátszása során, amit szintén sikerült javítani, ahogy a Netflix Windows Store applikációja sem fog többet villogó kijelzőt eredményezni videolejátszás során, a HDR-t támogató megjelenítőkön. Mindezek mellett az ASUS TUF Gaming FX504-es notebook instabilitása is megszűnik, ami akkor volt tapasztalható, ha vezeték nélküli módon kapcsolt rá kijelzőt a felhasználó.

A 19.4.2-es verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.4.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés