Hirdetés

Begyorsítja a RAGE 2-t az új Radeon Software

A 19.5.1-es szoftvercsomag a PC-s játékfejlesztőknek is sokat segít.

Az AMD elérhetővé tette a 19.5.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a RAGE 2 című játékokhoz kínál profilt. Utóbbi az AMD mérései szerint akár 16%-ot is gyorsít a Radeon VII VGA, 19.4.3-as eszközillesztővel mérhető eredményein. A többi VGA-ra vonatkozó változást nem mérte ki a cég. Emellett a friss meghajtó támogatást kínál a Windows 10 érkező, May 2019-es frissítésére is. Ezzel egyetemben eltűnik a Mantle API implementációja.

Játékfejlesztőket célzó újítás a meghajtóba épített Radeon GPU Profiler frissítése, amely immáron az 1.5-ös verzióba lépet, így elérhető benne az instruction tracing képesség. Ezzel a DirectX 12, a Vulkan és az OpenCL API-kra fejlesztett programoknál biztosítható a grafikus vezérlőn futó utasítások működésének teljes ellenőrzése, méghozzá minden shader lépcsőn, az eredetileg megírt shaderek módosítása nélkül, továbbá utasításonként lekövethető teljes shader az adott API futószalagján is.


[+]

Az eszközillesztő hibajavításokat is hozott, többek között a telepítő többet nem ragadhat le 33%-on a Radeon HD 7970-es VGA-kon, a Radeon VII VGA-n a Radeon Settings biztosan betölni majd a videoprofilokat, a Radeon RX 400 és 500 sorozatú grafikus vezérlők megfelelően reagálnak egy 8K-s kijelző menet közbeni bekötésére, az ASUS TUF Gaming FX505-ös notebook sem fut majd stabilitási problémákba vezeték nélküli megjelenítő csatlakoztatása mellett, a HTC VIVE eszközöket nem dobja le többet az operációs rendszer vagy a SteamVR, illetve a Radeon RX Vega sorozat nem fut majd a normálisnál nagyobb memória-órajelen több aktív kijelző csatlakozásakor. További javítás, hogy a Doom című játék megfelelően működik majd XConnect technológiával bekötött VGA-kon, mostantól a korábban problémás konfigurációkon is beállítható a 10 bites színenkénti színmélység 4K-s 60 Hz-es kijelzőkön, az Enhanced Sync is aktiválható a FreeSync mellé a DirectX 9-es játékok első indításakor, a Radeon RX Vega VGA-k esetében sem kell majd többet textúrahibákra számítani az egyes Vulkan API-n futó játékokban, a váltottsoros DivX tartalmak lejátszásakor sem lesznek többet akadások, illetve a Radeon Overlay felület teljesítménymonitorozó modulja sem fog hibás megjelenítéshez vezetni védett tartalom lejátszása mellett, továbbá az AMD Link applikáció hitelesítési problémáit is megoldta a cég, de ehhez az említett programot is frissíteni kell.

A 19.5.1-es verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, Pro Duo, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.5.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés