Hirdetés

CorePC kódnéven készül az új Windows?

A Microsoft állítólag átmenti a Windows 10X projekt legjobb részeit.

A Windows Central riportja szerint a Microsoft CorePC kódnéven fejleszti az új Windows operációs rendszert, amely az alapvető célok szempontjából sokban hasonlít a korábban elkaszált Windows 10X projektre. A fő irányvonal tehát moduláris felépítés integrálása, hasonlóan ahhoz, ahogy a Chrome OS felépül.

A gyorsabb frissítések, illetve a biztonságosabb működés is fontos szempont, és ennek érdekében a rendszer több partícióra lenne felosztva, és ezek egy részét a harmadik féltől származó programok csak olvashatnák. Ez az alapkoncepció az ultramobil eszközökre tervezett operációs rendszerek világából ismerős lehet.

A fentieket kiegészítenék AI-alapú funkciók, amelyek sok területet lefedhetnek, így nehéz most megmondani, hogy a redmondiak konkrétan milyen módon szeretnék használni a lehetőségeket.

Lényeges kiemelni, hogy a Windows 10X kapcsán az egyik legnagyobb probléma a régi API-kra épülő alkalmazások használhatatlansága lehetett, de a CorePC projekt esetében elvileg gondol erre a Microsoft, így a már elérhető Win32 alkalmazások futtathatósága elméletben biztosított maradna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés