Windows blog: a Windows 8 videopályázat nyertesei

2012. november 24-én hirdette meg a Microsoft hazai képviselete a „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” pályázatát, melyben a Windows 8-at népszerűsítő videókat vártak három kategóriában: animáció, videó és zene. Ezeknek a Windows 8-hoz kapcsolódóan az Élmény, Felhő, Alkalmazás, Kapcsolattartás, Csempe kifejezések köré kellett építeniük. A közel száz pályaműveket január végéig mintegy háromszázezren nézték meg a verseny YouTube csatornáján, ma pedig győzteseket avattak.


Filkor Gábor egymillió forintot érő videója

A pályázat egymillió forintos fődíját Filkor Gábor "Ezt úgy sem Hiszitech" című alkotása nyerte. Az egyes kategóriákban a legnézettebb munkákat egyenként kétszázezer forinttal jutalmazta a Microsoft Magyarország:


Videó kategória nyertese - Regőczy Zoltán


Animáció kategória nyertese - Nagy Gergő


Zene kategória nyertese - Erdélyi Gábor

Továbbá a zsűri megszavazott egy különdíjat Vitáris Gábor „Életre kelt” című alkotásának.

„A Windows 8 egy teljesen új korszakot nyit meg a modern számítástechnikában: a lehető legtöbbet hozza ki a felhőből, úgy, hogy azt a felhasználók saját igényeikre szabhassák. Örömmel tölt el, hogy ez a pályázók számára is egyértelmű volt, hiszen számos igazán ötletes, fantáziadús alkotást nézhettünk végig. Bízom abban, hogy ez a Windows 8 inspiráló képességeinek is betudható. Az „Ezt úgy sem Hiszitech” című alkotás ötletét és megvalósítását a zsűri egyöntetűen egyedinek és kreatívnak ítélte. Úgy mutatja be a Windows 8 minden lényeges funkcióját, hogy annak releváns szerepe van a filmben, ugyanakkor nem érezni benne semmi erőltetettséget. Az üzenete mindenki számára világos, egyértelmű, gyakorlatilag mindegy, milyen nemzetiségű néző tekinti meg a videót” – hangsúlyozta Kristóf Judit, a Microsoft Magyarország kommunikációs vezetője.

Azóta történt

Előzmények