Windows blog: miről szól a PLAY?

Biztosan sokakban felmerült már, hogy milyen jó lenne egy-egy csak Xboxon elérhető játékot PC-n is kipróbálni. Most, ha nem is mindenféle korlátozás nélkül, de a Microsoft ebbe az irányba indult el a nemrégiben bemutatott PLAY-jel. Persze, nem egyből az összes Xbox exkluzív játék ugrik át Windows 8-at futtató PC-nkre, hanem az egyszerűbb játékokat kínáló Xbox LIVE Arcade egyes címeivel találkozhatunk majd az ablakos operációs rendszerben.

Egyelőre a Microsoft saját kiadású címeiről van szó, melyek közül egyesek (például a Hydro Thunder Hurricane) már a Windows 8 és RT indulásakor megtalálhatóak voltak a Windows Áruházban, mások (például az ilomilo plus vagy a Toy Soldiers: Cold War Touch Edition) csak idővel kerültek fel.  A közeljövőben (január 30-án) érkezik a Skulls of the Shogun, mely az első játék lesz, ami egyszerre debütál Xbox LIVE Arcade, Windows PLAY és Windows Phone platformokon.

A PLAY kapcsolódik az Xbox LIVE rendszerhez, tehát saját és barátaink eredményeit nyomon követhetük, van „achivement” rendszer, valamint lehetőség a közös játékra. Bízunk benne, hogy a jövőben a Microsoft egyes játék platformjai között még szorosabb kapcsolat alakul ki, nagyon örülnénk minél több Xbox Live Arcade játéknak PC-n, notebookon, tableten és ha lehet, Windows Phone mobiltelefonokon.

Azóta történt

Előzmények

  • Jövőre jöhet a Microsoft Xbox TV?

    A vállalat dedikált hardverrel erősítené meg a helyzetét a multimédiás piacon.